Ανοιχτο το ενδεχομενο κλεισιματος της τραπεζας και του Ταχυδρομικου γραφειου στην Ξυλαγανη ( ; )

Της έκδοσης

Για τις φωνές ανησυχίας που εκφράζονται τον τελευταίο καιρό στην Ξυλαγανή και αφορούν στο ενδεχόμενο κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος τράπεζας του οικισμού αλλά και στο ενδεχόμενο κλεισίματος του Ταχυδρομικού Γραφείου Ξυλαγανής διαβάσαμε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Ελεύθερη Άποψη της Ροδόπης».
 
Συνομιλώντας με τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Ντίνο Χαριτόπουλο στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο ίδιος εξήγησε πως η είδηση αφορά στις ανησυχίες των κατοίκων του οικισμού που κατέγραψε σε πρόσφατη επίσκεψή του, τις οποίες και δημοσιοποίησε καθότι «δεν έλαβα ανάλογες καθησυχαστικές απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς, όπου και αν απευθύνθηκε».
 
Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής λογικής και λειτουργίας, όπως εξήγησε ο ίδιος, η είδηση αξιοποιήθηκε ούτως ώστε να «κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και στους αρμοδίους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους φορείς, τους συλλόγους κ.ο.κ. της περιοχής της Ξυλαγανής, ούτως ώστε σε περίπτωση  που  υπάρχει κάποιος τέτοιος σχεδιασμός όλοι οι προαναφερθέντες να κινητοποιηθούν για την ανατροπή του».
 
Ο ίδιος εξήγησε πως σε περίπτωση που η φημολογία αυτή ευσταθεί το πλήγμα, οικονομικό και κοινωνικό για την Ξυλαγανή και την ευρύτερη περιοχή θα είναι μεγάλο, καλώντας τους αρμοδίους να διασταυρώσουν  την αλήθεια ή μη αυτής, αλλά και να διασφαλίσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των εν λόγω υπηρεσιών στο άμεσο και απώτερο μέλλον.
 
Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ευχήθηκε να αποτελεί μία «απλή φημολογία», η οποία δεν θα βρει πρόσφορο έδαφος υλοποίησης ώστε να καθησυχαστούν και οι ανησυχούντες Ξυλαγανιώτες.
 
Ας το ελπίσουμε!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.