Βεργινα Weiss: Η ελληνικη μπυρα απ’ τη Θρακη με τις μεγαλυτερες διεθνεις διακρισεις

Κατέκτησε το Silver European Beer Star 2018

Οι μεγάλες διεθνείς διακρίσεις για τη Βεργίνα Weiss και τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης συνεχίζονται, με την κατάκτηση του Silver European Beer Star 2018.

H Βεργίνα Weiss επελέγη ως μία από τις 3 καλύτερες μπύρες της ιδιαίτερα απαιτητικής κατηγορίας Hefeweizen ανάμεσα σε εκατοντάδες εξαιρετικές συμμετοχές μικρών και μεγάλων ζυθοποιείων απ' όλο τον κόσμο, στον μεγαλύτερο διαγωνισμό του είδους του στην Γερμανία.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας και η φετινή διάκριση της Βεργίνα Weiss, καθώς η αγάπη και η προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες λάτρεις της ποιοτικής μπύρας, μας ανέβασε για άλλη μια φορά στο βάθρο ενός εκ των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών του κόσμου. Συν τοις άλλοις νιώθουμε δικαιωμένοι από το γεγονός ότι ξεκινήσαμε την «επανάσταση» των ανεξάρτητων μικρών ζυθοποιείων της πατρίδας μας το 1998», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, κ. Χρήστος Δημτσούδης, κατά την παραλαβή του βαρύτιμου τροπαίου στη Βραδιά των Νικητών που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη στις 14 Νοεμβρίου.

Ο κ. Δημτσούδης συμπλήρωσε δε ακόμη ότι «οι διεθνείς διακρίσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, αλλά και των άλλων μικρών, ανεξάρτητων ελληνικών ζυθοποιείων της πατρίδας μας αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τα κεφάλαια ή την τεχνογνωσία των πολυεθνικών κολοσσών για να παράγει τις καλύτερες μπύρες του κόσμου».

Με τη σειρά του, ο Δρ. Oliver Dawid, Διευθυντής της διοργανώτριας αρχής Private Brauereien Bayern, ανέφερε ότι «με το βραβείο European Beer Star αναδεικνύουμε αυθεντικές μπύρες από όλο τον κόσμο που τηρούν τις πατροπαράδοτες αρχές της ευρωπαϊκής ζυθοποίησης, συνδυάζοντας παράλληλα την κορυφαία γεύση, την υψηλή ποιότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα».

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 2.344 μπύρες από 51 χώρες και όλες τις ηπείρους. Το σύνολο των συμμετοχών αξιολογήθηκε από μία 144-μελή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ζυθοποιούς, sommeliers μπύρας και αναγνωρισμένους ειδικούς του κλάδου από 32 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση στα European Beer Star Awards πραγματοποιείται με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, όπου οι κριτές δεν βλέπουν τις ετικέτες από τις μπύρες που δοκιμάζουν. Το σύνολο των συμμετοχών αξιολογείται με βάση το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, τα οπτικά χαρακτηριστικά και τη γενική εντύπωση που παρουσιάζουν.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, παραμένοντας πιστή στο τρίπτυχο της υψηλής ποιότητας, της γευστικής απόλαυσης και της ανεξάρτητης πορείας, που της διασφάλισε το Silver European Beer Star Award 2018, αφιερώνει το σύνολο των διακρίσεων που έχει λάβει έως σήμερα στον Έλληνα καταναλωτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.