«Καυτο» προεκλογικο Σαββατοκυριακο με τον Βαβατσικλη να επιστρεφει και τον Τοψιδη να «συνοψιζει»

Της έκδοσης

Εν αντιθέσει με το τσουχτερό κρύο που έκανε την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι θερμοκρασίες στο προεκλογικό σκηνικό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Ροδόπης ειδικότερα εκτοξεύτηκαν στα ύψη.
 
Και αυτό καθότι η «δραστηριότητα» των υποψηφίων για τις προσεχείς εκλογές ήταν εντονότερη κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ημερών παρά στο σύνολο των ημερών της προηγούμενης εβδομάδας. Και αυτό καθότι κατά τη διάρκεια του διημέρου είχαμε δύο «κορυφαία» γεγονότα, το ένα για την Περιφέρεια και το δεύτερο για τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Ξεκινώντας όμως από το δεύτερο, καθότι αυτό ήταν που προξένησε και τη μεγαλύτερη εντύπωση, τουλάχιστον από ό,τι εκλαμβάνουμε εμείς στα της τοπικής κοινωνίας, η επιστροφή κυριολεκτικά και μεταφορικά του πρώην δημάρχου Τάσου Βαβατσικλή  στον Δήμο Κομοτηνής.
 
Ο Τάσος Βαβατσικλής ανακοίνωσε την επιστροφή της «Νέας Πορείας»  – του αείμνηστου και πολλαπλώς παρόντα, δια μέσου των πολιτικών παρακαταθηκών που άφησε και ελάχιστοι  τίμησαν Γιώργου Παπαδριέλλη– «προκάτοχο», τρόπον τινά,  της σημερινής διοικούσας παράταξης «Κοινωνία Πολιτών».
 
Την ανακοίνωση μάλιστα έκανε εντέχνως (;) το βράδυ του Σαββάτου που μας πέρασε, γεγονός που αποτέλεσε και πρώτο θέμα σε παρέες αυτοδιοικητικών που συναντήσαμε το ίδιο βράδυ και οι οποίοι ανέμεναν ενδεχομένως διαφορετική την Σαββατιάτικη έξοδό τους.
 
Ο Τάσος Βαβατσικλής ανακοίνωσε την εκ νέου διεκδίκηση από πλευράς του, του Δήμου Κομοτηνής, προαναγγέλλοντας την «επιστροφή της πολιτικής» στον Δήμο Κομοτηνής, για το οποίο ουδόλως τον αδικούμε.
 
Το αν θα καταφέρει ή όχι να καθίσει εκ νέου στον δημαρχιακό θώκο, αυτό μένει να διαφανεί, καθότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής, έχει δύο «δυνατούς» αντιπάλους που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους. Σε κάθε περίπτωση όμως η παρουσία του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, από οποιαδήποτε θέση και ιδιότητα, μόνο προς όφελος του θεσμού, κατά τη δική μας πάντα άποψη, μπορεί να λειτουργήσει, καθότι είναι εκ των εμπειρότερων πολιτικών στελεχών του Δήμου μας, αλλά και εκ των δυνατότερων πολιτικών «μυαλών» της περιοχή μας.
 
Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο πρωταγωνιστή, αυτός δεν είναι άλλος από τον  υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος φρόντισε να κάνει για τα καλά γνωστή την παρουσία του στην πόλη μας, επ’ αφορμής της εκδήλωσης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.
 
Μία εκδήλωση ομολογουμένως επικοινωνιακά πολύ καλά οργανωμένη, τουλάχιστον με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στο εν λόγω προεκλογικό σκηνικό, η οποία επίσης συζητήθηκε πολύ, τόσο για τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής, αλλά κυρίως για τις παρουσίες οι οποίες κατεγράφησαν.
 
Παρουσίες από το σύνολο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά πρωτίστως αυτές της Ροδόπης, από τις οποίες διακρίναμε τουλάχιστον ως δεδομένο υποψήφιο στο πλευρό του κ. Τοψίδη τον κ. Μανώλη Ταπατζά και από ό,τι κατανοήσαμε και τον κ. Θέμη Τζενετίδη, οι οποίοι αμφότεροι φαίνεται ότι θα μεταπηδήσουν στον έτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αν και επισήμως επιβεβαίωση δεν έχουμε.
 
Οι υπόλοιπες παρουσίες που  κατεγράφησαν σύμφωνα τουλάχιστον με το δικό μας ρεπορτάζ ήταν αποτέλεσμα της θετικής απόκρισής τους στο κάλεσμα που τους απηύθυνε ο κ. Τοψίδης για την εκδήλωση, και τίποτα άλλο.
 
Μοναδικό «παράπτωμα» αν θέλετε των όσων ακούσαμε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι δηλώσεις του κ. Τοψίδη για την κάθοδό του στις εκλογές λόγω «μη επάρκειας» της υφιστάμενης διοίκησης, την ίδια ώρα που στην πρώτη σειρά των επισήμων –και μάλιστα έλαβαν και τον λόγο–  είχε δύο εκ των υφιστάμενων αντιπεριφερειαρχών, μελών δηλαδή της υφιστάμενης διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Εκτός αν δεχτούμε ότι στην ΠΑΜ-Θ αυτή τη στιγμή μιλάμε για «ενός ανδρός αρχή» και τα λεγόμενα του κ. Τοψίδη «αγγίζουν» και τους προαναφερθέντες αντιπεριφερειάρχες.
 
Τα δύο αυτά γεγονότα λοιπόν κράτησαν το  προεκλογικό θερμόμετρο στα ύψη κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τη θερμοκρασία να παραμένει αισθητά ανεβασμένη και τα εικοσιτετράωρα που ακολουθούν.
 
Σε κάθε περίπτωση με αυτά και με αυτά ουδείς αμφιβάλλει πως οι προσεχείς εκλογές θα είναι οι πιο ενδιαφέρουσες τουλάχιστον των τελευταίων χρόνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.