Τι ισχυει για τις προσφορες της Black Friday

Βάσει της νομοθεσίας πρέπει να γίνουν οι όποιες προσφορές, υπενθυμίζει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου είναι η Black Friday, στην οποία πολλά καταστήματα, ιδίως όσα πουλούν Ηλεκτρονικές Συσκευές, θα προχωρήσουν σε μια σειρά προσφορών, με αρκετές αλυσίδες να έχουν ήδη επιδοθεί στην προσπάθεια.
 
Το «έθιμο» έχει έρθει από την Αμερική, όπου πραγματοποιείται την Παρασκευή μετά την Πέμπτη της Γιορτής των Ευχαριστιών, και δεν είναι θεσμοθετημένο από όργανο των εμπόρων, σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, όμως όποια καταστήματα θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν.
 
Τόνισε μολαταύτα πως όποιοι συμμετάσχουν θα πρέπει να το κάνουν βάσει της νομοθεσίας των εκπτώσεων και των προφορών, με διπλές αναγραφόμενες τιμές που δεν ξεπερνούν το 50% των εμπορευμάτων και να προσέχουν ώστε να μείνουν στη σωστή πλευρά του νόμου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το νόμο στο δεκαήμερο προσφορών επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα.
 
Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.