Σεμιναριο θεατρου απο το εργαστηρι «Επι Σκηνης»

Με εισηγητή του σκηνοθέτη-ηθοποιό Κώστα Παπακωνσταντίνου

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου το θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής» στο πλαίσιο των 10 χρόνων λειτουργίας του οργανώνει σεμινάριο θεάτρου με τον σκηνοθέτη- ηθοποιό Κώστα Παπακωνσταντίνου και θέμα τη «λειτουργία του παρτενέρ».
 
Όπως εξηγεί σε σχετικό της σημείωμα για το περιεχόμενο του σεμιναρίου η υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη « “Παρτενέρ” είναι ο συμπαίκτης του ηθοποιού πάνω στην σκηνή.
 
Το ισχυρότερο στοιχείο στο θέατρο είναι η ανθρώπινη παρουσία, ισχυρότερο κι απ’ το πιο σπουδαίο κείμενο του κόσμου. Αν ο παρτενέρ σκοντάψει, θα τον σηκώσω, ανεξάρτητα από το τι λέει ο συγγραφέας, ανεξάρτητα από το τι έχω προετοιμάσει στην πρόβα.
 
Τι σημαίνει όμως πρακτικά παίζω με τον παρτενέρ;
 
Πώς μπορώ να αλληλεπιδρώ ελεύθερα με τον συμπαίκτη μου χωρίς να χάσω την ιστορία του έργου;  Η υποκριτική είναι πρωτογενής δημιουργία, ο ηθοποιός οφείλει να είναι δημιουργός και όχι απλώς εκτελεστής της σκηνοθεσίας. Πρέπει να μπορεί σε κάθε παράσταση να συνδημιουργεί την ιστορία με τους συμπαίκτες του από την αρχή, σαν να ξαναγράφει το έργο από το μηδέν.
 
Στο σεμινάριο μέσα από απλές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς, θα προσεγγίσουμε πρακτικά την βασική αρχή της «σχέσης με τον παρτενέρ» και θα ανιχνεύσουμε τα όρια της ελευθερίας του ηθοποιού πάνω στη σκηνή.
 
Το κέντρο της προσοχής μου δεν είμαι εγώ, είναι ο άλλος. Δεν κινώ εγώ τον εαυτό μου, με κινεί ο παρτενέρ κι εγώ κινώ τον παρτενέρ…».
 
Info
Ώρες σεμιναρίου:
Σάββατο 24 Νοεμβρίου, 18:00- 21:00
Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 11:00- 14:00
Χώρος: Θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής», Γ. Νικολάου 7
Κόστος σεμιναρίου: 25 ευρώ
Θέσεις περιορισμένες
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6977424441

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.