«Λαικη Συσπειρωση»: Ενωνει τη φωνη της με τους διαφωνουντες του νομοσχεδιου για τα Μουσικα Σχολεια

«Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών»

Τη φωνή της με τις φωνές διαμαρτυρίας, που έχουν εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες ενώνει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» του  Δήμου Κομοτηνής, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας και των σχεδιαζόμενων αλλαγών από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας.
 
Συγκεκριμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει το σχετικό σχέδιο νόμου και ζητά την άμεση κατάργηση του άρθρου 40, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δια μέσου αυτού «επιδιώκεται η εξοικονόμηση πόρων για την για την εμφάνιση των πρωτογενών πλεονασμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό».
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» χαρακτηρίζει ως «δίκαιο» τον έντονο προβληματισμό που εκφράστηκε το προηγούμενο διάστημα από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, και στην πόλη μας, για να τονιστεί τέλος πως «στηρίζουμε τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού, γονεϊκού, μαθητικού κινήματος και στο Δήμο μας και διεκδικούμε  από την κυβέρνηση την υλοποίηση  των  δίκαιων αιτημάτων για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών στα Μουσικά Καλλιτεχνικά Σχολεία».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
 Το περιεχόμενο του άρθρου 40 που εισάγεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλες διατάξεις» επιφέρει αρνητικές αλλαγές στη λειτουργία και στο χαρακτήρα και προσανατολισμό των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.
 
 Δίκαια προκάλεσε έντονο προβληματισμό και μεγάλη αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές/τριες των αντίστοιχων σχολείων και στην πόλη μας. Με την παρέμβαση της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζονται τα χρόνια προβλήματα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας, Μουσικών Οργάνων και άλλων ειδικοτήτων, των μετακινήσεων των μαθητών/τριών, της πιστοποίησης των σπουδών των αποφοίτων, της χορήγησης δωρεάν βιβλίων για τα ειδικά μαθήματα, της αναγκαίας χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες τους και την αγορά εκπαιδευτικού υλικού κλπ.
 
Αντίθετα με το άρθρο 40 μετατρέπεται η Μουσική Εκπαίδευση σε απλή ενθάρρυνση, καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα Αισθητικής Παιδείας. Επιδιώκεται στο πλαίσιο του περιορισμού του δημοσιονομικού «κόστους» η εξοικονόμηση πόρων για την εμφάνιση των πρωτογενών πλεονασμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό εις βάρος των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών/τριών και της δημόσιας Μουσικής Παιδείας στη χώρα.
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Κομοτηνής, ενώνει τη φωνή της με τις φωνές που ζητάνε την άμεση απόσυρση του άρθρου 40 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου παιδείας, όπως και το σχέδιο νόμου στο σύνολό του. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού, γονεϊκού, μαθητικού κινήματος και στο Δήμο μας και διεκδικούμε  από την κυβέρνηση την υλοποίηση  των  δίκαιων αιτημάτων για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.