Σαραντα χρονια συλλογος Κρητων Ν. Ροδοπης

Μέλη και φίλοι μέτρησαν αντίστροφα τα χρόνια που πέρασαν, σε ένα κρητικό γλέντι με άφθονη ρακή και έντονες συγκινήσεις - Γιάννης Γιαννακάκης «Η Κρήτη είναι η ρίζα μας και δεν αποκοπτόμαστε από αυτήν»

Τα σαράντα χρόνια του γιόρτασε ο σύλλογος Κρητών ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» σε μία επετειακή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης το βράδι της Κυριακής. Τα δραστήρια μέλη και οι φίλοι του συλλόγου θυμήθηκαν όμορφες δράσεις, μνημόνευσαν διατελέσαντες προέδρους, ενώ η συγκίνηση κορυφώθηκε με την κόρη του αείμνηστου τέως προέδρου, Γιάννη Ροδανάκη να παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα για τον πατέρα της εν μέσω χειροκροτημάτων.
 
Κατά τη διάρκεια ομιλιών από νυν και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου έγιναν αναφορές στους σκοπούς και τις δραστηριότητες του συλλόγου, ενώ για άλλη μία φορά αναδείχθηκε το πάγιο αίτημά του για απόκτηση μόνιμης στέγης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Ακολούθησε μία αναλυτική παρουσίαση της κρητικής διατροφής από την διαιτολόγο, κ. Ελένη Ψάλτου ενώ ο «επίλογος» γράφθηκε με τον καλύτερο τρόπο.
 

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν υπό τους κρητικούς ήχους και γεύτηκαν εδέσματα της μεγαλονήσου, φυσικά με την συνοδεία άφθονης ρακής. Τα βλέμματα έκλεψαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου που μαζί με τα νεότερα μέλη τους ντυμένα με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές ξεσήκωσαν το κοινό.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, ο πρόεδρος ΚΕΜΕΑ, κ. Γιάννης Γκαράνης και ο πρόεδρος ΕΒΕΡ, κ. Αντώνης Γραβάνης. Παρευρεθέντες, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου, κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, ο πρόεδρος ΟΕΒΕΣ ν. Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης και ο ειδικός σύμβουλος Δήμου Μαρωνείας Σαπών, κ. Σάκης Αντωνίου. 

Κάλεσμα προς τις νεότερες γενιές 

Κάνοντας μία αναδρομή στις πολιτισμικές δράσεις του συλλόγου από το σήμερα μέχρι και το έτος ίδρυσής της ο κ. Γιαννακάκης τόνισε πόσο σημαντική είναι η καλή επικοινωνία μεταξύ των μελών του, προκειμένου να παραμείνει άσβεστη μέσα τους η φλόγα της Κρήτης.
 

«Βρισκόμαστε όλοι μαζί, μιλάμε την ντοπιολαλιά μας, θυμόμαστε τα έθιμα και τον πολιτισμό της Κρήτης και προσπαθούμε να τα μεταδώσουμε όσο μπορούμε περισσότερο στους κατοίκους της Ροδόπης» συνέχισε απευθύνοντας κάλεσμα προς τις νεότερες γενιές. «Κύριο μέλημά μας είναι οι νέοι. Πλέον δίνουμε την σκυτάλη σε αυτά τα παιδιά που αγαπούν την Κρήτη και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουν να τηρούν τις καταστατικές υποχρεώσεις του συλλόγου προς πάσα κατεύθυνση» επεσήμανε.
 
Κλείνοντας, ο ίδιος αναπόλησε με νοσταλγία την ιδιαίτερη πατρίδα του λέγοντας «η Κρήτη για εμάς είναι η ρίζα μας και δεν αποκοπτόμαστε από αυτήν. Πιστεύω πως  αγαπούμε πολύ περισσότερο από κάποιους που την ζουν κάθε μέρα, για αυτό και έχει μεγάλη σημασία η συνέχιση του συλλόγου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.