333 νεους οπλιτες υποδεχθηκε η Κομοτηνη

Τελετή ορκωμοσίας στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου

Στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ελληνικός στρατός δεν περνάει κρίση, 333 νεοσύλλεκτοι οπλίτες εντάχθηκαν κι επίσημα στο στράτευμα σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου. Κατά την τελετή οι οπλίτες έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ στη συνέχεια χριστιανοί, μουσουλμάνοι και άθεοι ορκίστηκαν στην πίστη και στην συνείδησή τους αντίστοιχα.

Παρόντες στην ορκωμοσία βρέθηκαν ο πατέρας Βαρθολομαίος, ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών, του στρατού της αρμενικής κοινότητας και φυσικά όπως κάθε χρονιά δεκάδες φίλοι και συγγενείς των οπλιτών που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρέλαση που ακολούθησε.

Στην ημερήσια διαταγή τονίστηκε προς τους νέους οπλίτες ότι πλέον ανήκουν στο σώμα των ενόπλων δυνάμεων, η ιστορία των οποίων είναι στενά συνδεδεμένη με όλους τους αγώνες του έθνους. Γι’ αυτό και επωμίζονται σοβαρές ευθύνες, θα πρέπει, επομένως, να είναι προσηλωμένοι στην εκπαίδευσή τους, και να τους διακρίνει το ψυχικό σθένος, η θέληση και η πίστη να αγωνίζονται για τα εθνικά ιδανικά στην υπηρεσία των οποίων έχουν τάξει τον εαυτό τους.

Λάζαρος Καμπουρίδης «Υπερασπιζόμαστε το παρόν, διαμορφώνουμε το μέλλον»

Με την σειρά του, ο Ταξίαρχος κ. Λάζαρος Καμπουρίδης μετέφερε τους χαιρετισμούς του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, διαβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα τους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους.

«Δώσατε με τον όρκο σας την κορυφαία υπόσχεση προς την πατρίδα για την τήρηση των νόμων και τη μέχρι εσχάτων υπεράσπισή της. Ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση προς την πατρίδα, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του. Ο στρατός μας, στον οποίο ήδη έχετε ενταχθεί, σας καλωσορίζει στους κόλπους του κι εύχεται να έχετε ωφέλιμη και εποικοδομητική θητεία», είπε απευθυνόμενος στους νεοσύλλεκτους.

Ο ελληνικός στρατός δεν περνάει κρίση, ιδίως χάρη στο έμψυχο δυναμικό του κι αποτελεί έναν παράγοντα σταθερότητας, παρά την αστάθεια που κυριαρχεί στο διεθνές περιβάλλον, συνέχισε ο ίδιος συμπληρώνοντας «η αντιμετώπιση της διττής πρόκλησης – για τη διατήρηση της αποτρεπτικής αμυντικής ισχύος μας και για τη διαμόρφωση του στρατού του μέλλοντος συνοψίζονται στο μήνυμα, υπερασπιζόμαστε το παρόν, διαμορφώνουμε το μέλλον. Φανείτε δυνατοί σε όποια δυσκολία προκύψει κατά την διάρκειας της θητεία σας και συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπισή της με πάθος, καρτερία, επιμονή και υπερηφάνεια. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνετε να υπερασπιστείτε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.