5,5 εκατ. ευρω «ριχνει» στον τουρισμο η Περιφερεια ΑΜ-Θ

Για πολλαπλασιαστικά οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία μίλησε ο Κώστας Αντωνιάδης

Δύο προγράμματα τουριστικής προβολή της περιφέρειάς μας πρότεινε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, κ. Κώστας  Αντωνιάδης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Γεώργιος Παυλίδης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του σώματος.
 
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την τουριστική προβολή την περιφέρειάς μας για το 2019. Το δεύτερο που πρόκειται να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα τετραετίας, με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, σηματοδοτεί μία πιο μακροπρόθεσμη πολιτική και περιλαμβάνει δύο υποέργα, για την ανάθεση των οποίων θα γίνει ηλεκτρονικός διαγωνισμός.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως η εν λόγω πρόταση καταρτίστηκε έπειτα από διαβουλεύσεις που για πρώτη φορά στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης διεξήχθησαν με τη συμμετοχή όλων των φορέωνκαι όλων εκπροσώπων του τουριστικού γίγνεσθαι.
 
«Πιστεύω πως η περιφέρειά μας έχει δυνατότητες να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Τα τελευταία χρόνια γίνονται αρκετά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι τα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία αλλά και στην κοινωνία είναι πάρα πολλά», συνέχισε για να απαντήσει στον περιφερειακό σύμβουλο, κ. Μενέλαο Μαλτέζο που παρατήρησε μη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.
 
Το πρόγραμμα βασίζεται στην συνέργεια, εξήγησε ο κ. Αντωνιάδης, υπογραμμίζοντας πως εκδηλώσεις για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων γίνονται κάθε χρόνο σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, προβάλλοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει η διοίκηση στον πρωτογενή τομέα του τόπου μας.
 
Ωστόσο το αν θα υπάρχει ή όχι σύνδεση του προγράμματος με τον εν λόγω τομέα έγκειται σε μεγάλο βαθμό στην κρίση των επαγγελματιών και των αγροτών, συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ καταληκτικά έκανε λόγο για την δημιουργία «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης», μίας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που θα έχει ως στόχο την καλύτερη προβολή των ντόπιων προϊόντων στη αγορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.