Ροδοπιτες καλλιτεχνες παρουσιασαν τα εργα τους στην 24η εκθεση εικαστικων του «Αθηνιωνα»

Πλούσιο το εορταστικό πρόγραμμα των εγκαινίων με μουσική, θέατρο και ποίηση - Άρης Ασσαριωτάκης «Η καλλιτεχνική διάθεση των μελών μας είναι αέναη»

Πινακοθήκης που στεγάζεται στο μέγαρο Στάλιου τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που απαρτίζουν την φετινή εικαστική έκθεση.
 
Τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έδωσαν την ευκαιρία σε δεκάδες φιλότεχνους συμπολίτες μας να περιηγηθούν στον χώρο, θαυμάζοντας την γκάμα των έργων που δεν περιορίζονται μόνο στην τέχνη της ζωγραφικής αλλά αγκαλιάζουν όλη την εικαστική «οικογένεια», από την γλυπτική και την ξυλογλυπτική μέχρι το κόσμημα και τη φωτογραφία.
 

Η εν λόγω διοργάνωση που  έχει πλέον γίνει θεσμός για την πόλη, πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου ώστε το κοινό να γνωρίσει από κοντά τα όσα λαμβάνουν χώρα στα εικαστικά εργαστήρια του συλλόγου καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος, κ. Άρης Ασσαριωτάκης κάνοντας λόγο για «αέναη καλλιτεχνική διάθεση των μελών».
 
Φέτος ωστόσο το εορταστικό πρόγραμμα διέθετε πλούσιο ψυχαγωγικό κομμάτι, διανθισμένο με μουσική από σπουδαστές του Ωδείου Κόψας. Σημαντικές οι συμμετοχές της λογοτεχνικής ποιητικής ομάδας Ροδόπης και της θεατρικής συντροφιάς της κ. Μαργαρίτας Πούλου που παρουσίασε μία διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη με τίτλο «Θα το έλεγες και βάτραχοι».
 

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού. Παρόντες μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής, π. Χρυσοβαλάντης Δήμου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ, κ. Αντώνης Γραβάνης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Τάσος Βαβατσικλής, οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ.κ. Φελίνα Καζάκου και Ελένη Λαφτσή, το μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ, κ. Τάκης Χαρίτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.