Ξεκινησε απο την Κομοτηνη το 3ο EU Jobs and Mobility Roadshow

Πάνω από 100 άτομα γνώρισαν τις δυνατότητες κινητικότητας σε σπουδές, έρευνα και εργασία

Πάνω από 100 άτομα συμμετείχαν στην πρώτη στάση του 3ου EU Jobs and Mobility Roadshow, την Κομοτηνή, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, γνωρίζοντας τα προνόμια της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 
Το Roadshow ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και διοργανώνεται από τα επτά Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Ξάνθης, ΚΕΔΗΘ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ηπείρου και Πάτρας, με την εκδήλωση της Κομοτηνής να βρίσκεται  υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και του Δήμου Κομοτηνής.
 

Κατά τη διάρκεια του παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με την παιδεία, όπως Euroscola, Σχολικοί Πρεσβευτές, καθώς και ζητήματα για τις Ευρωεκλογές του 2019, αλλά και το πρόγραμμα Erasmus+ /Νεολαία και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, με εθελοντές να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από αυτά τα προγράμματα.
 
Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα εφόδια της επιτυχίας στην ψηφιακή εποχή από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας ΔΠΘ, το Πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe αλλά και το Ευρωπαϊκό δίκτυο EURAXESS – Κινητικότητα ερευνητών.
 
Το Roadshow συνέχισε στην Καβάλα και άλλες περιφέρειες της χώρας, με στόχο να μεγιστοποιήσει την επαφή του με τους νέους αλλά και αυτοί να γνωρίζουν την σημασία της κινητικότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.