To Santa Χιονια Festival της Κοινοτητας Νεων Κομοτηνης επιστρεφει!

7-11 Δεκεμβρίου

Η Πολιτιστική Κοινότητα Νέων Κομοτηνής παρουσιάζει το 2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ, από τις 7 έως τις 11 Δεκέμβρη με τίτλο “Santa Χιόνια Festival”.
 
Το επετειακό αυτό Φεστιβάλ έρχεται με γιορτινή διάθεση να αποχαιρετήσει το 2018 και να κλείσει μια όμορφη και δημιουργική χρονιά. Οι δράσεις θα πλαισιώνονται από τα τμήματα της κοινότητας. 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 18:00 – Έκθεση Φωτογραφίας και Xmas Bazaar 
 
Το Φωτογραφικό τμήμα της Κοινότητας σας καλεί στην έκθεση φωτογραφίας του με θέμα “Body Parts”. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 9 Δεκέμβρη.

Παράλληλα το Καλλιτεχνικό τμήμα διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 9 Δεκέμβρη.
Και οι δύο εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο στέκι της Κοινότητας, Κωνσταντίνου και Ελένης και Ιερωνύμου γωνία.

Επίσης το ραδιοφωνικό τμήμα θα μεταδίδει εκείνη τη μέρα ζωντάνα από τις 18:00 έως τις 21:00 από το στούντιο του Ράδιο Παρατηρητής
 
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 – Θεατρικό Δρώμενο
 
Η θεατρική ομάδα Contra Rolos της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής παρουσιάζει στο Café-bar «Οχτώ» το θεατρικό δρώμενο «Οι ιστορίες της καριόλας». Ένα κρεβάτι, εννιά διαφορετικά ζευγάρια, εννιά ιστορίες που συνθέτουν την πραγματικότητα. Ένα πρότζεκτ βασισμένο στα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας και πώς αυτά επηρεάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Στόχος μας, η τροφή για σκέψη και ο προβληματισμός του θεατή.
 
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 21:00 – Προβολή Ταινίας
 
Η Κινηματογραφική Ομάδα της Κοινότητας Νέων επέλεξε για την τελευταία της προβολή πριν τα Χριστούγεννα, την αντιπολεμική ταινία “Joyeux Noel” (Καλά Χριστούγεννα) του Κριστιάν Καριόν.
 
Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Τα πρώτα Χριστούγεννα από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον χειμώνα του 1914, περισσότεροι από ένα εκατ. στρατιώτες, αψηφώντας τις εντολές των ανωτέρων τους, εγκατέλειψαν τα χαρακώματα και ανταλλάσσοντας ευχές γιόρτασαν με τον εχθρό, παίζοντας ποδόσφαιρο σε μια αυθόρμητη εκεχειρία που έμεινε στην παγκόσμια ιστορία.
 
Η ταινία δεν αποτελεί άλλη μια «Χριστουγεννιάτικη» ταινία αλλά κυρίως μια ταινία για την αγάπη που μπορεί και επιβιώνει και στα πιο άνυδρα χαρακώματα της ανθρώπινης φύσης. Ύμνος στον Άνθρωπο και τη θέληση για ζωή. Η προβολή θα γίνει στο στέκι της Κοινότητας
 
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 20:00 – Live Μουσικού Τμήματος
 
Στο πλαίσιο του Santa Χιόνια Festival, το Μουσικό τμήμα της Κοινότητας Νέων υπό τον τίτλο «Σουτζούκ Λουκούμ» ετοιμάζει μία βραδιά στο Stage Live της Λέσχης Κομοτηναίων με ελληνικούς και ξένους ήχους για όλα τα γούστα. Μουσικοί με διαφορετικά ακούσματα και στυλ ενώνονται για ένα μοναδικό LIVE, που σας υπόσχεται πολύ χορό και τραγούδι.
 
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 19:00 – Παρουσίαση Βιβλίου
 
Η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής και οι εκδόσεις Πηγή θα πραγματοποιήσουν  στο καφέ μπαρ «Όχτω» την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Θέμιδος Ιππέκη με τίτλο: «Προσεκτικά παραδοθήκαμε».
 
Για την ποιητική συλλογή, εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Κατερίνα Καπρινιώτη-Νταή και Κατερίνα Μήτση, φοιτήτριες της Νομικής, ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Ράδιο Παρατηρητής και συντονιστικά μέλη του Λογοτεχνικού Τμήματος της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής.
 
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μέλη του λογοτεχνικού τμήματος της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής, τα οποία θα διαβάσουν ποιήματα της συγγραφέως.
 
Info
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινότητα Νέων Κομοτηνής στη σελίδα της στο facebook.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.