Γ. Βασιλειαδης: Δεκτες οι προτασεις των Κοσμητορων για το θεμα των επαγγελματικων δικαιωματων των προπονητων

«Τολμήσαμε να ανοίξουμε την συζήτηση, διασφαλίζοντας και τα Πανεπιστήμιά μας και τους αποφοίτους μας και το σύνολο της δομής της παιδείας της χώρας»

Την αποδοχή των προτάσεων των Κοσμητόρων και των Προέδρων των Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού όλης της χώρας, όπως αυτές κατατέθηκαν στην συνάντηση που είχαν στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Γιώργος Βασιλειάδης.
 
Συγκεκριμένα σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης για το ΕΑΚΗ, ο κ.Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στο σχέδιο νόμου για το θέμα των προπονητών-εκπαιδευτών επισημαίνοντας πως σε απάντηση των αντιδράσεων για το θέμα των προπονητών «αποδεχόμαστε τις ενστάσεις των κοσμητόρων σχετικά με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των προπονητών και τις διαφορετικές διαβαθμίσεις που ενδεχόμενα θα πρέπει να υπάρχουν, θέτοντας ως βάση την εξαιρετική απόφαση ψήφισμα του ΤΕΦΑΑ Σερρών και βάζοντας το και αυτό στο τραπέζι του διαλόγου».
 
«Καταρχάς πολλοί χωρίς να έχουν διαβάσει επί της ουσίας το σχέδιο νόμου, το ερμήνευσαν όπως ήθελαν. Ωστόσο μέσα στον ορυμαγδό των φωνών, υπήρχαν και φωνές ψύχραιμες τις οποίες εμείς αποδεχτήκαμε σε συζητήσεις με κοσμήτορες και με προέδρους σχολών. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της διαβούλευσης. Να υπάρχει συζήτηση και να προχωράμε σε βελτιώσεις όπου και αν χρειάζονται» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού για να εξηγήσει πως «πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα για να κατοχυρωθούν πραγματικά αυτά τα παιδιά διότι αυτή τη στιγμή είναι όλα στον αέρα. Αυτή τη συζήτηση δεν τόλμαγε κανένας να την ανοίξει, το κάναμε εμείς, διασφαλίζοντας και τα Πανεπιστήμιά μας και τους αποφοίτους μας και το σύνολο της δομής της παιδείας της χώρας».
 
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλειάδης δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία φοιτητών των ΤΕΦΑΑ Αθήνας, που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας, για να ακούσει τις ενστάσεις τους. Ο Υπουργός εξήγησε τι ακριβώς θέλει να ρυθμίσει το παρόν σχέδιο νόμου και τόνισε πως στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα προστεθούν όποιες παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες..

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.