2ος ετησιος χορος του Συλλογου Ανατολικορωμυλιωτων Κομοτηνης

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

Ραντεβού με την παράδοση για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 δίνει ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής που διοργανώνει τον 2ο ετήσιο χορό του στο Ξενοδοχείο Chris & Eve.
 
Το μουσικό σχήμα που θα πλαισιώσει το χορό του Συλλόγου είναι η Εβρίτικη Ζυγιά ένα από τα πιο καταξιωμένα σχήματα, τόσο στη Θράκη, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μαζί τους θα συμμετέχει στο κλαρίνο ο Γιάννης Μαύρος  και στο ακορντεόν ο  Νίκος Μπόζογλου.
 
Μιλώντας μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Παρατηρητής, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Καρακασίδης, απεύθυνε προσκλητήριο προς όλους όσους ενδιαφέρονται για την ελληνική παράδοση να παραβρεθούν. Όπως εξήγησε, «θα είναι ένα κλασικό παραδοσιακό γλέντι, στο οποίο θα διασκεδάσει όλος ο κόσμος. Δεν θα είναι καθαρά ανατολυκορωμυλιώτικο αλλά θα έχει μουσικές και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, για να το απολαύσουμε και να γλεντήσουμε όλοι μαζί».
 

Οι δράσεις όμως του συλλόγου δεν περιορίζονται μόνο στο γλέντι του Σαββάτου αλλά «εντείνονται» την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον κ. Καρακασίδη, μέλη του τμήματος παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου, τις ημέρες των εορτών θα πουν τα παραδοσιακά κάλαντα στους Κομοτηναίους, ενώ, λίγο πριν την εκπνοή του έτους, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ θα αναβιώσουν το έθιμο «Καμήλες και Ντιβιτζήδες» στην κεντρική πλατεία.
 
«Ξεκινήσαμε δειλά πέρσι με περίπου 50 μέλη και χορευτές. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς και τις εγγραφές αυτής της χρονιάς έχουν διπλασιαστεί τα μέλη και τριπλασιαστεί οι χορευτές» σημείωσε ο κ. Καρακασίδης, κλείνοντας για να δείξει τη δυναμική που αναπτύσσει ο σύλλογος μετά την επαναδραστηριοποιήση του, ευχαριστώντας όλα τα μέλη για τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή τους στα τεκταινόμενα του Συλλόγου.
 
Info
Η τιμή εισόδου για το γλέντι είναι 15 ευρώ για ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά (θα υπάρχει νηστίσιμο μενού). Οι   κρατήσεις γίνονται στα  τηλέφωνα 6976033062 και 6947869577.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.