28 καινοτομες επιχειρηματικες ιδεες απο φοιτητες του Τμηματος Οικονομικων ΔΠΘ

Παρουσιάστηκαν σε μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά πανεπιστήμια εκδήλωση

Στα πλαίσια των πρωτοποριακών, για τα ελληνικά πανεπιστημιακά δρώμενα, δραστηριοτήτων των τελειόφοιτων φοιτητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ και του μαθήματος επιχειρηματικότητα Ι παρουσιάστηκαν 28 επιχειρηματικές ιδέες.
 
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης περιελάμβανε δύο μέρη, αφενός το poster session, δηλαδή παρουσίαση των καινοτόμων ιδεών με αφίσες αφετέρου την προβολή σχετικού τηλεοπτικού προωθητικού σποτ που δημιούργησαν οι φοιτητές για το προϊόν τους. 

Περικλής Γκόγκας «Δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να χρησιμοποιήσουν κομμάτια των γνώσεων τους για να δημιουργήσουν ένα τελικό προϊόν» 

«Τους αφήνουμε να χρησιμοποιήσουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους. Έτσι κάθε χρόνο παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Πέραν από την βαθμολογία, έχουμε και το κομμάτι της αυτοαξιολόγησης μέσω πλατφόρμας στο e class και μπορούν να ψηφίζουν σε πραγματικό χρόνο αν τους άρεσε κάποιο σποτ» σχολίασε ο επιβλέπων καθηγητής, κ. Περικλής Γκόγκας δίνοντας λεπτομέρειες.
 
«Ξεκινήσαμε πειραματικά, αλλά μετά είδαμε την μεγάλη απήχηση που είχε στους φοιτητές καθώς τους δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κομμάτια των γνώσεων που έχουν αποκτήσει από όλα τα προηγούμενα μαθήματα για να δημιουργήσουν ένα τελικό προϊόν» εξήγησε για να αναδείξει στην συνέχεια την αξία του μαθήματος για τα επόμενα βήματα στην επαγγελματική καριέρα όσων το παρακολουθούν. Κατά καιρούς ο ίδιος λαμβάνει θετικότατα μηνύματα από παλαιότερους φοιτητές του, μιας και πλέον χρησιμοποιούν τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν στις επιχειρήσεις που πλέον εργάζονται ή στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τα οποία παρακολουθούν. 

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό 

Άλλωστε το μάθημα εστιάζει στο πρακτικό κομμάτι, έχοντας ως σκοπό να γίνουν πιο “business wise” και “street wise”, να μπορούν δηλαδή να τηρούν κανόνες, προθεσμίες και υποχρεώσεις. «Σε όλες μου τις διαλέξεις προσπαθώ να τους περνώ την εμπειρία μου από τον χώρο των επιχειρήσεων. Απλά αλλά ιδιαίτερα σημαντικά πράγματα», κατέληξε σκιαγραφώντας το σημερινό τοπίο που επικρατεί στον κόσμο των επιχειρήσεων και δίνοντας σχετικά παραδείγματα.
 
Όπως μάλιστα παρατήρησαν με την σειρά τους οι υποψήφιοι διδάκτορες, κκ Μανώλης Σοφιανός και Αθανάσιος Αθανασίου «οι φοιτητές αποκτούν την κατάλληλη τεχνογνωσία και κάποια εργαλεία με βάση τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο, κάτι που έχει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί το πρόγραμμα αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες από προηγούμενα εξάμηνα συνδυάζει μία ευρεία γκάμα γνώσεων». 

Ενδεικτικές επιχειρηματικές ιδέες της φετινής χρονιάς: 

  1. My dream wardrobe-Get Ready!
  2. Ψυγείο ταχείας ψύξης αναψυκτικών
  3. Χτένα: Χτενίσου και ξεμπέρδεψες
  4. Επιφάνεια φόρτισης για τραπέζια
  5. Πλατφόρμα-εφαρμογή εύρεσης επιθυμιών
  6. Dress code
  7. Ρολόι εξυπηρέτησης πελατών
  8. Αυτόματο μηχάνημα smoothie
  9.  e-nside
  10. Εφαρμογή διαδραστικής απεικόνισης του χώρου με έπιπλα και αγορά
  11. Φιάλη υποβρυχίου
  12. Ανυψωτικός μηχανισμός για συρτάρι
  13. Συσκευή αυτόματου θερμοσίφωνου
  14. Delivery φαρμακευτικών προϊόντων
  15. Θερμαινόμενο τάπερ
  16. Ηλεκτρονική συσκευή καταμέτρησης κατανάλωσης νερού με επιπλέον παροχές
  17. Πανέξυπνο τηλέφωνο μπάνιου
  18. SmarTable
  19. Εφαρμογή για την ενημέρωση όλων των εκδηλώσεων κάθε πόλης
  20. Employment for people with special needs
  21. Auto pay – scanner
  22. The Middle Man
  23. Συσκευή αυτόματης ειδοποίησης τροχαίας σε περίπτωση τρακαρίσματος
  24. Αναπηρικό καρότσι θαλάσσης με σύστημα ώθησης και πλοήγησης στο νερό
  25. Έξυπνο υπόστρωμα
  26. Διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης προϊόντων
  27. Ασύρματο Θυροτηλέφωνο

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.