Μουσικος εορτασμος της μνημης του Αγιου Ιωαννου του Δαμασκηνου

Στο παρεκκλήσι του Αγίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης και με εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού γιορτάσθηκε πανηγυρικά το βράδυ της παραμονής της εορτής του, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στο παρεκκλήσι του Αγίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
Ανήμερα της εορτής, το απόγευμα της Τρίτης, 4 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα εκδήλωση στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου από το Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής.
 
Πριν την έναρξη ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στο ιστορικό του Συλλόγου, ενώ ευχαρίστησε τις τοπικές Αρχές και τον Μητροπολίτη, ο οποίος έχει περιβάλλει από την αρχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσους ασχολούνται με την «πατρώαν μουσικήν», με αποτέλεσμα να γίνει η επίσημη αναγνώριση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.
 

Στη συνέχεια τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνση του Χοράρχου κ. Γρηγορίου Παπαγιάννη, Καθηγητή του Δ.Π.Θ., απέδωσαν ύμνους που συνέθεσε ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός της Οκτωήχου, διαφόρων ακινήτων εορτών, και των Χριστουγέννων.
 
Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής αλλά και τα μέλη της χορωδίας που απέδωσαν τους θεσπέσιους ύμνους, ευχήθηκε δε να τηρείται άσβεστος η μνήμη της δογματικής διδασκαλίας του Αγίου στη ζωή των πιστών.
 
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε με την συμπαράσταση της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχειρήσεως Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.