Το συμβολικο κλεισιμο των καταστηματων του κεντρου προτεινει ο Γιαννης Γκαρανης

Κατά την διάρκειας της αυριανής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Τη μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην αυριανή εξαγγελθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ίδρυσης της 4ης Νομικής στην Πάτρα, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, αλλά και το συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων του κέντρου της πόλης, προτείνει με παρέμβασή του ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» κ. Γιάννης Γκαράνης.

Ο κ. Γκαράνης σε σχετική του παρέμβαση χαιρετίζει την απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ για την αναστολή του διδακτικού έργου του ιδρύματος, αλλά και το ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής, επισημαίνοντας πως η ίδρυση μίας ακόμα νομικής σχολής «θα πλήξει ποικιλοτρόπως τη Νομική Σχολή της Κομοτηνή» και κατ’ επέκταση το σύνολο του ΔΠΘ και την τοπική κοινωνία.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Γκαράνη έχει ως εξής:

Όπως έχει επιχειρηματολογηθεί επαρκώς από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από τον νομικό κόσμο της ΑΜ-Θ, ενδεχόμενη ίδρυση μιας ακόμη Νομικής πανεπιστημιακής Σχολής, και ιδίως πολύ κοντά στην Αθήνα, δηλαδή στην Πάτρα, θα πλήξει ποικιλοτρόπως τη Νομική Σχολή της Κομοτηνής, συνεπακόλουθα συνολικά το ακριτικό μας πανεπιστήμιο, και κατ’ επέκταση την τοπική μας κοινωνία.

Ενόψει των παραπάνω χαιρετίζω την απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ για αναστολή του διδακτικού έργου στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, όπως και το σχετικό Ψήφισμα του συλλόγου των φοιτητών της Νομικής, καθώς και την απόφασή του για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το Σάββατο 8/12/2018.

Τούτων δοθέντων, και καθώς πρόκειται για μείζον και φλέγον θέμα με αναφορά σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, καταθέτω δημοσίως πρόταση αφενός μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση των τοπικών φορέων και αρχών, αφετέρου συμβολικού κλεισίματος των καταστημάτων του κέντρου της πόλης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Νομίζω πως πρέπει να πορευτούμε σύσσωμοι και εμπράκτως δυναμικά».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.