Κομοτηνη: Δυναμικη διαμαρτυρια εναντια στην ιδρυση τεταρτης Νομικης (+Βιντεο)

Κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις με την συμμετοχή πανεπιστημιακών, φοιτητών, του δικηγορικού συλλόγου και εκπροσώπων θεσμικών φορέων

Την αντίθεσή τους στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα εξέφρασαν μέλη της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας, του δικηγορικού συλλόγου, αλλά και απλοί πολίτες ενώνοντας τις φωνές τους σε μια μεγάλη παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Κομοτηνή. Η αντίδραση αυτή ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά αντίστοιχων κινήσεων και αποφάσεων που δίνουν συλλογικό χαρακτήρα στην αντίδραση επί των εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας περί ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, δικηγόροι της εφετειακής περιφέρειας Θράκης απείχαν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, ενώ κατά της ίδρυσης έχουν επίσης ταχθεί εκπρόσωποι και φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Θυμίζουμε ακόμα πως από την Σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή της διδακτικής διαδικασίας σε όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος μέχρι την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, απόφαση που βρίσκει συμφωνους και τους ίδιους τους φοιτητές που έχουν προχωρήσει σε συλλογή υπογραφών με σκοπό την ενίσχυση ψηφίσματος.

Σήμερα σύσσωμοι οι διαμαρτυρόμενοι διατράνωσαν το αίτημά τους για θέσπιση ενός πλαισίου που θα διασφαλίζει την συνέχεια και εξέλιξη των ήδη υπαρχουσών σχολών με πολλούς από αυτούς να εκφράζουν πιθανούς φόβους πως ένα νέο τμήμα θα δημιουργήσει μια δυσκολότερη κατάσταση απ’ αυτή που βιώνουν σήμερα οι τρεις νομικές σχολές της χώρας και το σύνολο των νομικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι κκ. Κωστής Σιμιτσής, υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΙΝΑΛ, Αντώνης Γραβάνης, υποψήφιος δήμαρχος, Τάκης Χαρίτου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ, Φελίνα Καζάκου και Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης αντίστοιχα, Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος εμπορικού συλλόγου, Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Χασάν Χασάν, δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Τσαρδακλής, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης.

Επίσης οι κκ Γιώργος Πετρίδης, δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννα Χατζηαντωνίου, πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου μαζί με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτής Ροδόπης, Χρήστος Μαστροκώστας, κοσμήτορας νομικής σχολής, Άννα Αποστολίδου, επίκουρη καθηγήτρια, Νότης Χαραλαμπίδης,νομικός και δημοτικός σύμβουλος, Αφροδίτη Αρνογιαννάκη, πρόεδρος μαζί με όλα τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου, Δάμων Δαμιανός, δημοσιογράφος, Θέμης Τζενετίδης, προϊστάμενος πολιτικής προστασίας και Ελένη Χατζή, υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων ΝΟΔΕ Ροδόπης.


 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.