Α΄ ΕΠΣ Θρακης: Το σχολιο της 11ης αγωνιστικης

Πρωταθλητής χειμώνα ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου!

Με την 11η αγωνιστική συνεχίστηκε το μεσημέρι το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Θράκης με τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα να επικρατούν με τον Ίασμο να κατακτά τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ο οποίος μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως και τίποτα. Από κοντά βρίσκονται η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και η Δόξα Σώστη ενώ πλησιάζει και ο Πανθρακικός.
 
Στο γήπεδο του Ιάσμου ο τοπικός Μέγας αν και αιφνιδιάστηκε από το τέρμα του Γεωργιάδη, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την Ξυλαγανή, έδειξε ότι διαθέτει την ποιότητα να κερδίσει τέτοια παιχνίδια και με τέρματα των Δραγανίδη, Παγώνη (2), Γιαννακιτσίδη και Κάρδαρη να κατακτά τη νίκη και τους τρείς βαθμούς κλείνοντας αήττητος τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
 
Σημαντική νίκη που την κρατά στο -5 από την κορυφή πέτυχε η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, η οποία επικράτησε με 3-0 της Βιστωνίδας Κοπτερού, την οποία η αλήθεια είναι πως όλοι περίμεναν αρκετά ψηλότερα στην βαθμολογία δείχνοντας μέτριο αγωνιστικά πρόσωπο μέχρι στιγμής.
 
Παλληκαρίσια νίκη πέτυχε η Δόξα Σώστη του Σάκη Δανίδη, η οποία αν και αγωνιζόμενη για μεγάλο διάστημα με 10 ποδοσφαιριστές ανέτρεψε το παιχνίδι με τον Ορφέα Στρύμης κερδίζοντας με 2-1. Η Δόξα Σώστη δείχνει με τις εμφανίσεις της ότι θα είναι μέχρι τέλους από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Από την άλλη βρίσκεται στην προτελευταία θέση όμως τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως πάντα αλλάζει πρόσωπο και σώζει την παρτίδα.
 
Στο ΔΑΚ ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 της Ελπίδας Σαπών σ' ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν μόλις στο 8' το 1-0 με τον Μουρατίδη και να προστατεύουν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι τέλους παίρνοντας μία υπερπολύτιμη νίκη αν και αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες. Από την άλλη η Ελπίδα αρχίζει να ανεβαίνει αγωνιστικά και με την ποιότητα των παιχτών που διαθέτει δείχνει ότι θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν.
 
Άλλη μία νίκη για την Δόξα Γρατινής, αυτή τη φορά απέναντι στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων με 5-0. Αγωνιστική και βαθμολογική άνοδος με το σύνολο του κ.Δίγκα να βρίσκει τα πατήματα του στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Σπάρτακος έχει δείξει μέχρι στιγμής δύο πρόσωπα στο πρωτάθλημα και αποτελεί ερωτηματικό τι μπορεί να πετύχει η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.
 
Τέλος νέα νίκη για την Αναγέννηση Παγουρίων, η οποία επικράτησε εύκολα της Δόξας Προσκυνητών με 1-3. Αρκετά καλός πρώτος γύρος για την ομάδα του κ.Μεμέτ που μέχρι στιγμής δείχνει να αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Από την άλλη η Δόξα δείχνει αρκετά κακό πρόσωπο και πρέπει να ανασυνταχθεί γρήγορα προκειμένου να ανέβει αγωνιστικά.
 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την 11η αγωνιστική

 

Δόξα Γρατινής – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 5-0
Πανθρακικός – Ελπίδα Σαπών 1-0
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Βιστωνίδα Κοπτερού 3-0
Δόξα Σώστη – Ορφέας Στρύμης 2-1
Δόξα Προσκυνητών – Αναγέννηση Παγουρίων 1-3
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Ορφέας Ξυλαγανής 5-1

 
 

Η Βαθμολογία

1 Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 31
2 Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 26
3 Δόξα Σώστη 24
4 Πανθρακικός 21
5 Ελπίδα Σαπών 17
6 Αναγέννηση Παγουρίων 16
7 Δόξα Γρατινής 15
8 Βιστωνίδα Κοπτερού 13
9 Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 7
10 Δόξα Προσκυνητών 6
Ορφέας Στρύμης 6
12 Ορφέας Ξυλαγανής 3

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.