Παντου υπαρχει μια Μαρινελλα!!!

Aπαρατήρητα

Με Μαρινέλλα υποδέχθηκαν τον Τσίπρα στη Μόσχα. «Γιατί φοβάσαι» ανέκρουσε η μπάντα του ρωσικού στρατού ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό: «Παρ’ το φεγγάρι και καν’ το βέρα μου». Δεν ξέρουμε, αν πίσω από αυτή την επιλογή κρυβόταν υποσυνείδητα μηνύματα, όμως είμαστε  ̶ σχεδόν ̶   βέβαιοι πως πολλοί ρωσόφιλοι πολιτικοί σχηματισμοί, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην χώρα μας, σε λίγο καιρό θα το εντάξουν στο playlist των συγκεντρώσεών τους. Ό,τι ήταν το Carmina Burana για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, έτσι και για τα εν Ελλάδι «ρωσόφιλα» κόμματα.
 
Πάντως για την ιστορία να πούμε ότι το εν λόγω κομμάτι ήταν μεταφορά στα ελληνικά από τον Πυθαγόρα του τραγουδιού «From souvenirs to souvenirs» του Ντέμη Ρούσσου. Τραγούδι που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην ΕΣΣΔ, όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Μάλιστα ήταν τόσο δημοφιλές που γνώρισε και αρκετές ρωσικές αποδόσεις.
 
Τώρα, για το αν το προξενιό τελικά καταλήξει σε βέρα στο δεξί μην μας ρωτάτε. Αυτά είναι αναλύσεις που μόνο υπό το πρίσμα μιας άλλης τέχνης μπορούν να ερμηνευθούν… Χ.Λ.
 
Υ.Γ.: Τώρα αν δεν θυμάστε το τραγουδάκι, μπορείτε να γκουγκλάρετε στη διεύθυνση εδώ και  να ακούσετε τραγουδισμένη τη βέρα, από τον αισθαντικό Ντέμη Ρούσσο!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.