Μια ομορφη αρχη…

Της έκδοσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής, καθότι αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας, αλλά και επισκέπτες κυρίως από τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που έδωσαν το «παρών».
 
Έδωσαν το «παρών» πρωτίστως για να συμμετάσχουν στο 3ο Santa Run της Κομοτηνής που πολύ σοφά ο Δήμος επέλεξε να αγκαλιάσει και να εντάξει στις εορταστικές του εκδηλώσεις, καθότι πέραν της ουσίας της δράσης αυτής καθ’ αυτής, ήτοι την εθελοντική προσφορά στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, διασφαλίζει αν μη τι άλλο και την προσέλευση του κόσμου στις μετέπειτα εκδηλώσεις. Αποτελώντας όπως πολύ σωστά επεσήμανε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου μία πολύ «όμορφη αρχή» των όσων θα ακολουθήσουν.
 
Το Santa Run κατάφερε και φέτος να βγάλει περισσότερους από 2200 συμπολίτες μας και επισκέπτες, σπάζοντας και το περσινό ρεκόρ των 1300 συμμετεχόντων. Γεγονός που αποτελεί επιτυχία από μόνο του. 2200 συμπολίτες που έλαβαν μέρος στον περίπατο αυτό αγάπης, εθελοντισμού και φιλανθρωπίας, συνδυάζοντάς το όμως και με την διασκέδαση καθότι οι διοργανωτές φρόντισαν, η εκκίνηση της πορείας να γίνει από το Άλσος της Αγίας Παρασκευής, ήτοι το «Μαγεμένο Δάσος», το κυρίως «αξιοθέατο» της φετινής εορταστικής περιόδου για την πόλη της Κομοτηνής.
 
Ένα «δάσος» οι απόψεις επί του οποίου διίστανται, με το σύνολο ωστόσο των πολιτών της Κομοτηνής να παραδέχονται ότι έδωσε επιτέλους στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής εκείνη την λαμπρότητα και την «αίγλη» ως έναν βαθμό που του αρμόζει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που αν μη τι άλλο αποτελεί πόλο έλξης των Κομοτηναίων.
 
Το πάρκο φωτίστηκε, καθαρίστηκε, και κυρίως έγινε πηγή έμπνευσης ντόπιων καλλιτεχνών που δημιούργησαν πάνω σε αυτό και έφτιαξαν ένα πολύχρωμο δάσος, με την απαραίτητη δόση υπερβολής, χρώματος και όλων των υπολοίπων που απαιτεί η εποχή.
 
Και μαζί με αυτά ήρθε και η παρουσία των πολιτών στον ωραιότερο πράσινο πνεύμονα της πόλης που τον χειμώνα συνήθως εγκαταλείπεται.
 
Ένα μαγεμένο δάσος που δίχως να το συγκρίνουμε με τα παραδείγματα άλλων περιοχών, ήρθε να προσθέσει και ορθώς στα Χριστουγεννιάτικα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, από τα οποία είχαμε λησμονήσεις το διαφορετικό τα τελευταία χρόνια.
 
 Εμάς μας αρέσει  αυτή η όμορφη «αρχή» αλλά και η ωραιότερη συνέχεια του Santa Run που μεγαλώνει και εξελίσσεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.