Η Κομοτηνη αγκαλιασε την μαγεια του να εισαι διαφορετικος

Η πιο «γλυκιά» εκδήλωση από τον Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Σύλλογος μέριμνας ατόμων με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι», σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ και τα τμήματα προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής και μαγείρων του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής και τη στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Αγκαλιάζω με τη μαγεία του να είσαι διαφορετικός».
 

Το πρωί του Σαββάτου ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής είχε την ευκαιρία να γευθεί γλυκές απολαύσεις που όπως εξήγησαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ζαφειρούλα Κοτσάκη, και οι σεφ – καθηγητές του τμήματος μαγείρων κ.κ., Αναστάσιος Αρουτσίδης και Αγγελική Σταυρίδου φτιάχτηκαν με πολλή αγάπη και μαζί με την βοήθεια των παιδιών από τους Αγίους Θεοδώρους που συμμετείχαν ενεργά στην διαδικασία της παρασκευής.
 
Θέλοντας να δώσουν την δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων να γνωρίσουν την άθληση, αλλά και να αναπτύξουν ομαδικές και κοινωνικές δεξιότητες, εθελοντές φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης «σύστησαν» το μπότσια που, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Μιχαλούδη, είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος μπότσε με τέτοιον τρόπο ώστε να παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη αναπηρία. 

Ανοικτές οι πόρτες της στέγης στο ευρύ κοινό 

Απερίγραπτη η χαρά και η συγκίνηση της προέδρου, κ. Νατάσας Λιβεριάδου που υπενθύμισε πως η στέγη του συλλόγου ανοίγει κάθε Σάββατο τις πόρτες της στο κοινό.
 

«Τόσα χρόνια κάνουμε έναν αγώνα, αλλά μένει να γίνουν πολλά ακόμα για να ολοκληρώσουμε αυτό που επιθυμούμε. Θέλουμε ο κόσμος να έρχεται για να μας επισκεφθεί, γιατί στόχος μας είναι να μπορέσουν όλοι αυτοί που μας στηρίζουν επί χρόνια να δουν τελικά πως αξιοποιήθηκε η βοήθειά τους», τόνισε λέγοντας χαρακτηριστικά αναφερόμενη στη νέα Στέγη του Συλλόγου «περιμένουμε 35 χρόνια, αλλά πιστεύω ότι τώρα που έγινε η αρχή θα ολοκληρώσουμε το όνειρό μας πολύ πιο σύντομα».
 
«Προσπαθούμε να πετύχουμε την κοινωνικοποίηση των παιδιών μας ώστε να μπορούν να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε σε μία ακριτική περιοχή και σίγουρα υπάρχουν ταμπού, αλλά σκοπός μας είναι να τα αποκλείσουμε» προσέθεσε από πλευράς του ο ταμίας του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι» και Διοικητικός Διευθυντής της Μονάδας, κ. Ηλίας Ποιμενίδης για να μιλήσει ακολούθως για μελλοντικές δράσεις του συλλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.