Κληρικοι και λαικα στελεχη της ΙΜΜΚ επιμορφωνονται στην αντιμετωπιση προβληματων του γαμου και της οικογενειας

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα της Μητρόπολης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Ιερά Μητρόπολη  Μαρωνείας  και Κομοτηνής σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, φορέα παροχής υπηρεσιών δια βίου μάθησης, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο: «Ανάπτυξη ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες κοινωνικής προνοίας με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας» και συγκεκριμένα το θέμα: «Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας».
 
Μέσω αυτού προσεγγίζεται και αναλύεται ο ρόλος της οικογένειας και τα όσα χαρακτηρίζουν και συνιστούν τη σύγχρονη οικογένεια.
 
Στόχος  είναι η επιμόρφωση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας μας, με σκοπό  τη βελτίωση, την ενίσχυση και την αναβάθμιση των γνώσεων, των ποιμαντικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων αυτών.
 
Στα πλαίσια αυτού, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε  η έναρξη του παραπάνω προγράμματος με συμμετοχή Ιερέων και λαϊκών  υπαλλήλων της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Εισηγητές του παραπάνω προγράμματος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων (Διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.), ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης (υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής Δ.Π.Θ.), και ο κ. Ιωάννης Μεθυμάκης (Φιλόλογος). Το πρόγραμμα το οποίο λαμβάνει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος εξήρε τη σημασία του εν λόγω Σεμιναρίου και τη σπουδαιότητά του τόσο στην ποιμαντική διακονία των Ιερέων, όσο και στην πρακτική του πληρώματος της Εκκλησίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.