Τα «εκτακια» του Μαστανλη εφτιαξαν δικη τους εφημεριδα

Απαρατήρητα

Αναλαμβάνοντας ρόλο αρθρογράφου μικροί μαθητές του ΣΤ1 Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείο Μάστανλη Κομοτηνής δημιούργησαν το πρώτο δισέλιδο σχολικό «Εφημεριδάκι» για αυτήν την χρονιά.
 
Τα παιδιά επιστρατεύοντας όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και με τη βοήθεια των δασκάλων τους κατέγραψαν την καθημερινότητα στο σχολείο μέσα από μικρά κείμενα διανθισμένα με τις δικές τους φωτογραφίες. Η συμμετοχή τους στο φετινό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου, μία επίσκεψη στο θέατρο και η γνωριμία με παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής αποτελούν μερικά από τα θέματα του εν λόγω τεύχους.
 
Πέραν τούτων τα «εκτάκια» του Μάστανλη παρουσίασαν τις απόψεις τους για διάφορα ζητήματα που τα απασχολούν, όπως η σχέση των παιδιών με την τεχνολογία, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία αλλά και η ζωή στην πόλη της Κομοτηνής, στην οποία μάλιστα αφιέρωσαν το φετινό τους πρότζεκτ.
 
Μέσα από αυτήν την προσπάθεια τα παιδιά όχι μόνο κατανόησαν και προβληματίστηκαν γύρω από τοπικά ζητήματα , αλλά απέκτησαν διεισδυτικότερη ματιά και κριτική σκέψη. Μία έξυπνη ιδέα που θα θέλαμε να επαναληφθεί από ακόμα περισσότερα σχολεία της πόλης μας. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.