Τα σουβλακια και ο Γαβρογλου

Απαρατήρητα

Ιδιαίτερα προσβλητικές φαίνεται να βρήκαν τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, τα μέλη της Νομικής Κομοτηνής, όπως φαίνεται τόσο από τις συνεχιζόμενες ο οποίος σε τοπικό κανάλι δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχουν οι αντιδράσεις, ενώ μεταξύ άλλων άφησε αιχμές για κάποιους που αντιμετωπίζουν τους φοιτητές ως «καταναλωτές σουβλακίων και ως ενοικιαστές rooms to let» δηλαδή ουσιαστικά ως τουρίστες.
 
Και είναι φυσικό να τις βρίσκουν προσβλητικές, και πολύ φοβόμαστε πως ήταν σχεδιασμένες έτσι, μιας και έχει επιδείξει επανειλημμένα και με πράξεις το πόσο υποτιμά την περιοχή μας, και κατ’ επέκταση και τους ανθρώπους της.
 
Το πρόβλημα είναι, και το βλέπουμε πολύ πλέον στον δημόσιο λόγο, ότι τα επιχειρήματα έχουν φτάσει σε καφενειακό επίπεδο, για να μην πούμε και χαμηλότερα, όπου πλέον χάνεται η ερμηνεία και η μόνη πυξίδα απομένει η εμμονή σε συγκεκριμένες πορείες, ανεξάρτητα από το τι λέει η κοινή λογική, η πραγματικότητα και μερικές φορές και όλοι οι άλλοι.
 
Το είδαμε και με το ζήτημα του ΤΕΙ ΑΜΘ, όπου το Υπουργείο όσο το βόλευε μιλούσε για συνέργειες και συζήτηση και εισηγήσεις των πανεπιστημιακών, και τελικά επέβαλε τη δική του άποψη, και όποιος γουστάρει.
 
Ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Πολυχρονίδης θα επιδιώξει, την Παρασκευή, συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου για το θέμα, όμως ότι και αν ειπωθεί σε αυτή, μπορεί κανείς να πει ότι πραγματικά θα τον πιστέψει; K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.