O Αγιος Βασιλης ξεχασε να φερει δωρα σε καποιους

Της έκδοσης

Με μία τυχαία βόλτα στους δρόμους της Κομοτηνής δύσκολα ξεφεύγουν από το βλέμμα μας εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν για σπίτι τους το πεζοδρόμιο. Χτυπημένοι από την οικονομική κρίση –  ή για πολλούς άλλους λόγους που διαφέρουν για τον καθένα – θα περάσουν τις γιορτινές νύχτες μες στο κρύο, με τον υδράργυρο να δείχνει πια θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.
 
Δεν πρόκειται για σενάριο χριστουγεννιάτικης ταινίας, αλλά για μία σκληρή και θλιβερή εικόνα της σύγχρονης πραγματικότητας. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Άγιος Βασίλης έχει ξεχάσει να φέρει δώρα σε αυτούς που η μοίρα, ή έστω κάποιες λανθασμένες επιλογές, επεφύλασσαν ένα άσχημο παιχνίδι. Είναι εκείνοι που ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν λίγο φαγητό. Εκείνοι που περιπλανιούνται σε όλη την πόλη για μία γωνιά με λιγότερο κρύο κάπου ανάμεσα στα λαμπιόνια και στις βιτρίνες και στερούμενοι βασικά αγαθά όπως η τροφή, η στέγη, η θέρμανση.
 
Ευτυχώς για την πόλη μας η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο αυτή σε μεγαλύτερες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Υπάρχουν άλλωστε οι δομές που έστω και προσωρινά μπορούν να τους προστατεύσουν και να τους προσφέρουν όσο γίνεται περισσότερα. Ωστόσο αν μπορούσαμε να δούμε έστω και για μία ώρα την ζωή μέσα από τα δικά τους μάτια θα καταλαβαίναμε πολύ πιο εύκολα πόσο σημαντικό είναι να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον δρόμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.