Το εισιτηριο για τον Πανελληνιο Μαθητικο Διαγωνισμο Επιστημων διεκδικουν τρια Λυκεια της Ροδοπης

2ο ΓΕΛ, Μουσικό Σχολείο και ΓΕΛ Σαπών θα διαγωνιστούν σε πειραματικές διατάξεις Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κομοτηνής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών) διοργανώνει Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό με σκοπό την επιλογή μιας τριμελούς ομάδας μαθητών Λυκείου που θα πάρει μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2019.
 
Ο Τοπικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε πειραματικές δεξιότητες και πρακτικές και έχει τρείς φάσεις. Σε κάθε φάση τριμελείς ομάδες μαθητών από τα Λύκεια της ΔΔΕ Ροδόπης διαγωνίζονται σε πειραματικές διατάξεις της Φυσικής της Χημείας και της Βιολογίας αντίστοιχα.
 
Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο ΕΚΦΕ Κομοτηνής το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 9:00 π.μ. και φέτος θα διαγωνιστούν τριμελείς ομάδες από το 2° ΓΕΛ Κομοτηνής, το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το ΓΕΛ Δ.Ε. Σαπών. Η ομάδα που θα επιλεγεί θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργανώνεται από την ΠΑΝΕΚΦΕ στις Σέρρες στις 26 Ιανουαρίου 2019 και τελείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα επιλεγούν δυο τριμελείς μαθητικές ομάδες που θα λάβουν μέρος τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUSO 2019 στην Almada, Πορτογαλία (4-11 Μαΐου 2019).
 
Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EUSO 2017 στη Θεσσαλονίκη η ομάδα από το 1° ΓΕΛ Κομοτηνής κατέκτησε την πρώτη θέση και εκπροσώπησε ακολούθως τη χώρα μας το Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUSO 2017 στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.