Εξιχνιασθηκαν 2 περιπτωσεις εξαπατησης και 3 αποπειρες στην πολη της Καβαλας

Τους υπαλλήλους της ΔΕΗ παρίσταναν οι δράστες για να μπαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και τρείς απόπειρες, που διαπράχθηκαν την 23/7 και 10-08-2018, στην πόλη της Καβάλας. 
 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 56 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπής και απάτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δύο δράστες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγιζαν τις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων στην Καβάλα. Ακολούθως, ο 40χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η., εισέρχονταν σε αυτές και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρήματα και τιμαλφή, ενώ στη συνέχεια επιβιβαζόταν στο όχημα όπου ανέμενε ο συνεργός του και διέφευγαν. 
 
Σε δύο περιπτώσεις ο 40χρονος κατάφερε να εξαπατήσει δύο ημεδαπές, ηλικίας 81 και 88 ετών και να αφαιρέσει από το εσωτερικό των σπιτιών τους, συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.900 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα – τιμαλφή, ενώ σε άλλες τρείς  περιπτώσεις οι απατηλές προθέσεις του έγιναν αντιληπτές.
 
Σημειώνεται ότι οι δράστες, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.