Οι νεοι διπλα στην τριτη ηλικια και σε αυτες τις γιορτες

Το 2ο ΚΑΠΗ υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα σε μία συγκινητική εκδήλωση

Καλά Χριστούγεννα ευχήθηκαν δεκάδες μέλη του 2ου Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής. Το πρωί της Παρασκευής διοργανώθηκε στον χώρο του μία όμορφη γιορτινή εκδήλωση με χριστουγεννιάτικους ύμνους από την χορωδία του 2ου ΚΑΠΗ. Στον χώρο υπήρχε και μπαζάρ με χειροποίητα εκθέματα, όπως πίνακες ζωγραφικής, διακοσμητικά και πολύχρωμα πλεκτά,  που δημιούργησε η ομάδα απασχόλησης.

Ξεκινώντας την εκδήλωση η προϊσταμένη, κ. Κωνσταντινιά Ευσταθίου καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε που είναι στο πλευρό του 2ου ΚΑΠΗ και στηρίζει τις δράσεις του όλον αυτόν τον καιρό. Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κ. Γιάννης Γκαράνης που συνεχάρη τα μέλη για την όμορφη εκδήλωση και ευχήθηκε καλές γιορτές με υγεία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Πανελεήμων που μετέφερε τις πατρικές του ευχές για να υπενθυμίσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Παρόντες βρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο πρόεδρος ΕΒΕΡ, κ. Αντώνης Γραβάνης και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κομοτηνής, κ. Φελίνα Καζάκου. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναβίωση του εθίμου του Χριστόψωμου, φτιαγμένο με πολλή αγάπη από ένα  δραστήριο μέλος του ΚΑΠΗ.

Τη δική τους «σφραγίδα» έβαλαν νέοι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΔΠΘ, που συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια, κ. Ράνια Ματσούκα έψαλλαν τα κάλαντα, προκαλώντας συγκίνηση, αφού βρίσκονται σταθερά στο πλάι της τρίτης ηλικίας.

Πάντως τα μέλη του 2ου ΚΑΠΗ απέδειξαν περίτρανα πως διαθέτουν αστείρευτη ζωντάνια και διάθεση για ζωή και πως μπορεί να μεγαλώνουν, σίγουρα όμως δεν γερνούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.