Περι «κοκκινων γραμμων» και ΑΝΕΛ

Της έκδοσης

Αναβλήθηκε τελικά η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ που ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη, κατά την οποία αναμενόταν να «οριστικοποιηθεί» η στάση του κόμματός του στο Σκοπιανό, εν όψει και της ολοκλήρωσης της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά της FYROM.
 
Η επίσημη αιτιολογία ήταν η συζήτηση για την τροπολογία σχετικά με τα αμερικανικά F-16 που ξεκίνησε περίπου στις 10 το πρωί, διήρκεσε σχεδόν μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, ενώ ήταν εξ αρχή γνωστό ότι οι δύο εκ των εφτά βουλευτών του κόμματος, η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, θα έλειπαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό.
 
Να υπενθυμίσουμε επίσης πως και η απουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνης ήταν γνωστή καθότι είχε δηλώσει ότι δεν θα μετάσχει στην συνεδρίαση, ενώ υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών έχει ταχθεί και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε πως αν διαγραφεί από τον Πάνο Καμμένο δεν θα παραδώσει την έδρα του.
 
Σε αντίθεση με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που δεν πραγματοποιήθηκε κανονικά, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ, υπό την προεδρία του κ. Καμμένου,  όπου σύμφωνα με την ολιγόλογη ανακοίνωσή  τους «ενέκρινε ομόφωνα τη νέα καμπάνια και την πορεία του Κινήματος».
 
Η νέα καμπάνια για την οποία ο λόγος περιελάμβανε τόσο το νέο λογότυπο του κόμματος όσο και ένα διαφημιστικό σποτάκι στο οποίο γίνεται λόγος για «κόκκινες γραμμές».
 
«Οι κόκκινες γραμμές είναι η υπερηφάνεια μας. Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας. Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας. Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας. Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκφωνητής.  
 
Θα πρέπει βεβαίως να επισημάνουμε πως μετά την προαναφερθείσα αναβολή της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ ορίστηκε και η νέα ημερομηνία αυτής, που δεν είναι άλλη από την προσεχή Παρασκευή στη μία το μεσημέρι, όλως τυχαίως την ημέρα δηλαδή που επίκειται και η επίσημη συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητηθεί η πορεία της  «σχέσης» τους, το τέλος της οποίας μάλλον όλοι βλέπουμε πλην των ίδιων των εμπλεκομένων.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως το πολύκροτο αυτό διαζύγιο έχει κυριαρχήσει σε βαθμό εκνευριστικό στην πολιτική επικαιρότητα των ημερών, με δηλώσεις επί των δηλώσεων, ─των δηλώσεων διαφόρων στελεχών, κυρίως από την πλευρά των ΑΝΕΛ─, το μέλλον των οποίων στην εκεί οικογένεια θα κριθεί από τη στάση που θα κρατήσουν σε σχέση με τα «θέλω» του Πάνου Καμμένου.
 
Το μοναδικό ωστόσο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε επί του ζητήματος είναι ότι σε αντίθεση με τις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ που  «παίζουν»  ως άλλο χιτ επί σειρά ημερών στα του δημοσίου λόγου και για τις οποίες κάθε άλλο παρά αποφασισμένοι είναι αν κρίνουμε από τις απουσίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα,  προτιμούμε την «Κόκκινη γραμμή» της Νατάσας Θεοδωρίδου που τουλάχιστον δίνει και σαφές μήνυμα, που μπορεί να συνοψιστεί στο «μας τελείωσες Μesie» και τέλος!  
 
Νισάφι πια με το σίριαλ! Η ζωή προχωρά, ας το αποδεχτούν αμφότερες οι πλευρές! Νατάσα δωσ’του! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.