Ακομα ενα χτυπημα για τους Επαγγελματιες των Σαπων

Η συνεχόμενη υποβάθμιση της περιοχής, μαζί με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον

Τις ανησυχίες των επαγγελματιών των Σαπών για το μέλλον των ίδιων αλλά και της περιοχής, που υποβαθμίζεται συνεχώς, μετέφερε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών ο πρόεδρος της ένωσης Επαγγελματιών Σαπών κ. Ιορδάνης Ρεφειάδης.
 
Ο κ. Ρεφειάδης σημείωσε πως θέλησαν να δείξουν πως είναι παρόντες, και πρέπει να ενεργοποιηθούν και να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια των φορέων του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, ώστε να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής.
 
Και αυτό γιατί θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα, που θα προστεθεί στα πολλά που έχουν δεχτεί στα χρόνια της κρίσης.
 
Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί στον αριθμό, με εναπομείναντες μόνο αυτούς που κατάφεραν να κρατηθούν σε όλο το Δήμο Μαρωνείας Σαπών.
 
Ειδικότερα το κλείσιμο της Εθνικής πάντως θα δημιουργήσει πρόβλημα όχι μόνο στις συναλλαγές τους, αλλά και στο γεγονός ότι θα μειωθεί η κίνηση στην πόλη των Σαπών, μιας και τώρα υπάρχουν πολλοί κάτοικοι των γύρω οικισμών οι οποίοι κατεβαίνουν όποτε χρειάζεται στην τράπεζα και ψωνίζουν από την αγορά της.
 
«Στους οικισμούς άλλωστε δεν υπάρχουν αγορές, οπότε τώρα οι κάτοικοι που έρχονταν στις Σάπες θα μετακινούνται στην Κομοτηνή, και θα κάνουν τις αγορές τους εκεί» τόνισε ο κ. Ρεφειάδης για να επισημάνει πως η γενικότερη απαξίωση της περιοχής έρχεται να προστεθεί στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επιχειρηματίες της χώρας, όπως η υψηλή φορολογία, που αποτελεί και το κύριο πρόβλημα. «Η φορολογία είναι αβάσταχτη πλέον για εμάς τους επαγγελματίες, που φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ, και δεν αντέχουμε πλέον» υπογράμμισε ο ίδιος, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε μείωση θα τους δώσει μεγάλες ανάσες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.