Οι τραπεζες, οι εργαζομενοι και οι πολιτες

Της έκδοσης

Η τρομοκρατία της υπανάπτυξης συνεχίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς και τη νέα χρονιά στη χώρα, με αντιφατικά όμως μηνύματα. Καλά, αν λάβει κάποιος υπόψη τους επικείμενους διορισμούς στην εκπαίδευση και τους ΟΤΑ, πολύ μελανά όμως από την πλευρά του τραπεζικού συστήματος.
 
Του τραπεζικού συστήματος που αγνοεί εργαζόμενους και κοινωνικές ανάγκες, σε τρομακτικό μάλιστα βαθμό, τόσο μεγάλο που η εθνική τράπεζα, μετοχές της οποίας κατέχει και το ελληνικό δημόσιο,  δηλώνει ότι θα κλείσει ακόμη και το υποκατάστημά της στη Σαμοθράκη. Το νησί της Σαμοθράκης, γεγονός που θα σημάνει ότι οι Σαμοθρακίτες που συχνά αποκλείονται τον χειμώνα θα πρέπει να μεταβαίνουν, όταν το επιτρέπει ο καιρός και ο Θεός, στην Αλεξανδρούπολη, για τις συντάξεις τους π.χ., και όχι μόνον… Αφού υποκαταστήματα της ΕΤΕ δηλώνεται ότι θα κλείσουν και στον Ίασμο και στις Σάπες, με αποτέλεσμα  οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες, ανεξαρτήτως ικανότητας, να υποχρεώνονται για τις τραπεζικές τους δοσοληψίες να  μεταβαίνουν στην Κομοτηνή.
 
Δυσμενέστατες εξελίξεις όχι μόνο για τον έλληνα πολίτη, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους στα τραπεζικά ιδρύματα, η εργασία των οποίων διεξάγονταν που διεξάγονταν με δυσμενέστατους όρους  –την εξυπηρέτηση π.χ. 600 πολιτών στη διάρκεια μιας ημέρας και δη δημοσία και σε κατά μέτωπον προοπτική–,  σήμερα όμως θα εξαναγκαστούν σε αποχώρηση από τη δουλειά τους με τις γνωστές μεθόδους της εθελουσίας κ.λ.π.
 
Τελικά ανάχωμα στην ανεργία και στην απασχόληση κάποια στιγμή θα τεθεί; Δουλειά θα έχουμε κάποτε δηλαδή σ’ αυτή τη χώρα;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.