Με μηνυματα προς τους βουλευτες το Συλλαλητηριο κατα της Συμφωνιας των Πρεσπων στην Κομοτηνη

Να αφουγκραστούν την βούληση του ελληνικού λαού το μήνυμα δια μικροφώνου

Με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου, το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Κομοτηνή.
 
Το συλλαλητήριο ήταν αρχικά προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Κυριακής, ωστόσο όπως γράψαμε στην ηλεκτρονική έκδοση του «ΠτΘ» λόγω των κακών καιρικών φαινομένων και της σχετικής απαίτησης του κόσμου, οι διοργανωτές αποφάσισαν την «μεταφορά» του για ένα εικοσιτετράωρο αργότερο.
 
Το ραντεβού δόθηκε εκ νέου λοιπόν για το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Ηρώο της Κομοτηνής, όπου από νωρίς το πρωί της Δευτέρας είχαν κρεμαστεί πανό με συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ η προσέλευση του κόσμου, ήταν μεγαλύτερη από αυτήν της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να ξεπερνά τα 100 άτομα.
 
Με ελληνικές σημαίες στο χέρι οι πολίτες που έδωσαν το «παρών» διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ από το βήμα μίλησαν ο εκπαιδευτικός κ. Νεκτάριος Δαπέργολας, o κ. Δημήτρης Παντέλας, πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παραρτήματος Ροδόπης και ο κ. Μιχάλης Κακουλίδης και ο κ. Θεόδωρος Τσάκωνας, από πλευράς της διοργανώτριας αρχής της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Ροδόπης. 

«Η ιστορική αλήθεια και το δίκαιο είναι με το μέρος μας» 

Στη συνέχεια του αγώνα για να καταστεί σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στέκεται κατά της Συμφωνίας, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο κ. Δαπέργολας, κάνοντας λόγο για μία «προδοτική συμφωνία» η οποία όπως εξήγησε «εκχωρεί σε έναν πλαστογράφο γείτονα απίστευτα δικαιώματα, δίχως να έχει κανένα όφελος για την πατρίδας μας».
 
Ο ίδιος τόνισε πως απαίτηση των αντιδρώντων από τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου -και τους τοπικούς- είναι να αφουγκραστούν τη  βούληση του ελληνικού λαού, υπηρετώντας τον ρόλο τους όπως ορίζει το Σύνταγμα, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν τελεσίγραφα στην ιστορία, ούτε τελεσίδικα. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, γιατί η ιστορική αλήθεια και το δίκαιο είναι με το μέρος μας».
 
Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα περί δημοψηφίσματος που έχει διατυπωθεί στον δημόσιο λόγο τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Δαπέργολας τάχθηκε κατά της διενέργειάς του, υπό την έννοια όπως εξήγησε «ότι είναι ένα θέμα αδιαπραγμάτευτο», για να εξηγήσει ωστόσο ότι αντιλαμβάνεται την λογική όσων το ζητάνε. «Αν θέλουν οι Νεοδημακράτες ας κάνουν τουλάχιστον αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «επ’ ουδενί δεν μπορεί να περάσει μέσα από τη συγκεκριμένη βουλή, με την συγκεκριμένη πλειοψηφία η Συμφωνία», χαρακτηρίζοντας τα όσα διαμείβονται ως «έκπτωση της πολιτικής ζωής του τόπου».
 

Κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν περίτρανα την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών απηύθυνε ο κ. Μιχάλης Κακουλίδης, τονίζοντας πως «μετά από 3.000 χρόνια πρέπει να αντιδράσουμε και να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας μας ως Έλληνες και να αποτρέψουμε αυτή τη συμφορά». Ο ίδιος βεβαίως στάθηκε και κριτικά απέναντι στους πολιτικούς εκπροσώπους και φορείς της περιοχής, σχολιάζοντας την απουσία τους από την εν λόγω κινητοποίηση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στην έναρξη του συλλαλητηρίου ομάδα νεαρών πέταξε στον χώρο φυλλάδια στα οποία αναγράφονταν «Το όνομα δεν έχει καμία σημασία. Ο εχθρός είναι στις Τράπεζες και τα Υπουργεία» με την υπογραφή της Αναρχικής Συλλογικότητα Camino Libre.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.