Περι συνεχειας…

Απαρατήρητα

Συνέχεια θα πρέπει να δοθεί στην συζήτηση που οφείλουμε ως τοπική κοινωνία να ανοίξουμε με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, που παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας στην σχετική εκδήλωση του Συλλόγου.
 
Συνέχεια καθότι τα αποτελέσματα μίας ιδιαίτερα σημαντικής και ουσιαστικής ως προς το περιεχόμενό της έρευνας οφείλουν να γίνουν κτήμα τόσο των επαγγελματιών όσο και όλων των υπολοίπων, όχι ως προς την κατανόηση της υφιστάμενης κατάστασης – διότι αυτή τη βιώνουμε στο πετσί μας- αλλά για την συζήτηση και την κατάρτιση του σχεδίου για την επόμενη ημέρα, η οποία οφείλει να είναι καλύτερη.
 
Η συνέχεια αυτή μάλιστα θα μπορούσε να δοθεί με μία σχετική ημερίδα ή μία στρογγυλή τράπεζα συζήτησης, όπως χαρακτηριστικά προτάθηκε  από μερίδα επαγγελματιών μετά το τέλος της εκδήλωσης και αυτό διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο και θα γίνουν κατανοητά τα όσα ανησυχητικά το ελάχιστον  η έκθεση αυτή περιγράφει, αλλά κυρίως – πέραν της γκρίνιας και της ευθυνοφοβίας- θα δοθεί η δυνατότητα στους ίδιους του «πάσχοντες», ήτοι εμάς τους επαγγελματίες, να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις και να συνδιαλεχθούμε,  ούτως ώστε να προσπαθήσουμε για την πραγματική αντιστροφή του κλίματος.
 
Απουσία βλέπετε αντίστοιχων πρωτοβουλιών πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων μας, από τους οποίους όντως ελάχιστοι ήταν αυτοί που έκατσαν στην σχετική εκδήλωση και παρακολούθησαν με προσοχή την παρουσίαση της έρευνας.
 
Αναμένουμε λοιπόν την ικανοποίηση έστω αυτού του πάγιου αιτήματος του επαγγελματικού κόσμου της περιοχής. Αν μη τι άλλο ας γίνει από εμάς… N.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.