Αφημενο στη μοιρα του το αλσος «Δενδρακι» στις Σαπες

Εικόνες εγκατάλειψης για το άλλοτε καμάρι της περιοχής

Σε συνέχεια ανάδειξης των «κακώς κειμένων» της περιοχής μας, σειρά έχει ένα ακόμα παραιτημένο δάσος, το οποίο αντί για «πηγή ζωής» αποτελεί ακόμα ένα δείγμα εγκατάλειψης.  Ένα μέρος μάλιστα που  παλιότερα αποτελούσε καμάρι της περιοχής και αγαπημένος προορισμός άθλησης και αναψυχής.
 

Ο λόγος για το άλσος «Δενδράκι» στις Σάπες, το οποίο στο παρελθόν αποτελούσε πόλο έλξης για οικογενειακές εξορμήσεις αλλά και για σχολικές εκδρομές, περιλαμβάνοντας ένα προσεγμένο χώρο εστίασης, γήπεδο μπάσκετ και τένις και η φυσική του ομορφιά του ήταν αξιοζήλευτη.
 
Δυστυχώς όμως με το πέρασμα του χρόνου, αυτό αφέθηκε στη μοίρα του, καθώς πλέον δεν υπάρχει ιδιοκτήτης ενώ σε πρόσφατη επίσκεψη μας διαπιστώσαμε πως έχει γίνει «πλιάτσικο» έχοντας αφήσει κυριολεκτικά μόνο καλώδια, τα οποία μπορούν να καταστούν επικίνδυνα, καθώς είναι γυμνά χωρίς καμία προφύλαξη ή ένδειξη.
 

Σκουπίδια δεξιά και αριστερά, τρύπες στο έδαφος, κατεστραμμένα παγκάκια και κάγκελα σκουριασμένα συνθέτουν ένα τοπίο λύπης και ακόμα μία αναξιοποίητη πηγή ομορφιάς, όπως δυστυχώς στη Ροδόπη ξέρουμε να αφήνουμε ανεκμετάλλευτες.
 
Το μόνο σημάδι εύρυθμης λειτουργίας αποτελεί η  μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη,  σε αντίθεση με τον υπόλοιπο χώρο που έχει εικόνα παντελούς εγκατάλειψης.
 

Με δεδομένο πως πλησιάζουν εκλογές, είμαστε πεπεισμένοι πως το θέμα της αξιοποίησης του άλσους, θα βρεθεί στις προεκλογικές εξαγγελίες,  τόσο της τρέχουσας δημοτικής αρχής όσο και των υποψηφίων συνδυασμών με στόχο να αποτελέσει εκ νέου πόλο έλξης και σημείο ανάπαυλας, περιπάτου και δροσιάς, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες που θα μπορέσει να προσελκύσει κόσμο, όχι μόνο από τις Σάπες αλλά και από τις γύρω περιοχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.