Χρηστο, ειναι εθνολαικος αφου!

Της έκδοσης

Είναι sui generis παράταξη ο Σπάρτακος. Αυτό έχει εμπεδωθεί θαρρούμε. Από μια sui generis παράταξη λοιπόν δεν θα περίμενε κανείς να πολιτεύεται παρά με ανορθόδοξο τρόπο. Και φυσικά τώρα που τα προεκλογικά πνεύματα αρχίσουν να φουντώνουν, η άγρα ψήφων θα εντατικοποιηθεί κι αυτή με τη σειρά της. Θεμιτό αρκεί βέβαια να γίνεται με τα κατάλληλα επιχειρήματα.
 
Τι εννοούμε; Θα παραθέσουμε την ανάρτηση της δημοτικής παράταξης όπως δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και θα εξηγήσουμε αμέσως μετά.
 
Η ανάρτηση:
 
«Χρήστο, εδώ είμαστε!
Προσπαθώ να μπω στη θέση του Κομοτηναίου πλειονοτικού δημότη ─ ας τον πούμε Χρήστο─  που “κοιτάει τη δουλειά του” και πρόκειται να ψηφίσει τoν Μάιο πάλι όπως και άλλοτε. Τι ακριβώς βλέπει γύρω του αυτός ο άνθρωπος και σε τι ελπίζει; Ποια είναι τα όπλα του για να αμυνθεί σήμερα απέναντι σε ένα κράτος ξεπουλημένο στους ξένους, απέναντι σε μια γραφειοκρατία σκόρπια και διεφθαρμένη, απέναντι σε μια Κυβέρνηση κατά συρροή ψευδολόγα και διχαστική, που δεν της καίγεται καρφί για το έθνος μας; Σ' αυτόν απευθύνομαι, που μένει σε μια Κομοτηνή και σε μια Ροδόπη που ρημάζει.

Αυτή τη στιγμή, Χρήστο, έχει 3 βουλευτές ο τόπος σου: Αϊχάν, Ιλχάν, Μουσταφά και το πόσο “βοήθησαν” το ξέρουμε όλοι. Ίδια πάνω κάτω θα είναι μάλλον και η επόμενη εκπροσώπησή μας στη Βουλή (των …Ελλήνων), το υποψιάζεσαι. Ταυτόχρονα θα έχεις κι ένα περιφερειακό συμβούλιο με τη σύνθεση και την αποτελεσματικότητα που ήδη γνώρισες. Στους χώρους αυτούς ελπίδα δεν υπάρχει, κακά τα ψέμματα.

Πού μονάχα μπορείς να κάνεις μια διαφορετική επιλογή, έξω από την κομματική μιζέρια και την ελληνική αφωνία; Στον Δήμο Κομοτηνής, στηρίζοντας τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ! Αν όμως ψηφίσεις κι εκεί έναν διαχειριστή (λίγο καλύτερο ή λίγο χειρότερο) για τα σκουπίδια και για καμμιά καμμένη λάμπα, άντε και για το πανηγύρι του Άη Σπυρίδωνα, τι βλέπεις για το αύριο το δικό σου αλλά και των παιδιών σου; Το ότι τους σιχάθηκες όλους δεν σημαίνει ότι θα γλυτώσεις από αυτούς. Το ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε ΔΕΝ ισχύει για την κάλπη του Δήμου. Κοίτα έξω από το κουτί, βρες μας στο spartakos.gr. Μάθε ποιοι είμαστε, τι κάναμε τόσα χρόνια. Κι αν δεν μπορείς να έρθεις ανοιχτά μαζί μας, μίλα στους γύρω σου, στήριξε τη φωνή μας, βοήθα μια ζωντανή πολιτική πιθανότητα  ─την μοναδική!─  του τόπου μας να ανθίσει!».

Όπως συμπεραίνουμε λοιπόν από την ανακοίνωση, ο Σπάρτακος  καλεί να ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές με βάση εθνικά ή περιφερειακά κριτήρια και όχι δημοτικά. Αναγκαίο να διευκρινίσουμε βέβαια, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, πως τα παραπάνω επιχειρήματα απευθύνονται μόνο σε πλειονοτικούς συμπολίτες. Ίσως να ακολουθήσει νεότερη ανάρτηση με επιχειρήματα μόνο για μειονοτικούς συμπολίτες, ίσως και ένα τρίτο για όλους τους πολίτες του δήμου… Για να γίνει ίσως λίγο καλύτερη η ανακοίνωση, θα έπρεπε να υπενθυμίζει πως δεν είναι απλά άλλη μια δημοτική παράταξη ο Σπάρτακος αλλά η ενθολαϊκή δύναμη της Κομοτηνής. Λέτε αυτό να φταίει τελικά;
 
Υ.Γ.: Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία μια αχτίδα φωτός ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα. Υψηλοί συμβολισμοί που δεν είμαστε ικανοί να αποκωδικοποιήσουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.