Καθε χρονο και καλυτερα για το Κοινωνικο Φροντιστηριο του Δημου Κομοτηνης

Με τη στήριξη του ΔΠΘ, καθηγητών που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους αλλά και εθελοντών φοιτητών

Τη βασιλόπιτά του έκοψε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Θεμάτων κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου, της Αντιπρύτανη του ΔΠΘ κ. Ζωής Γαβριηλίδου, του κ. Σπύρου Κιοσσέ, που μαζί με την κ. Γαβριηλίδου έχει την επιστημονική επίβλεψη του, καθηγητών αλλά και των φοιτητών του ΔΠΘ που συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτό.
 
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εδώ και πέντε χρόνια βοηθά μαθητές από πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες στην Κομοτηνή, και δημιουργήθηκε με την σύμπραξη του Δήμου Κομοτηνής και του ΔΠΘ, έχοντας ως στόχο την στήριξη αυτών ακριβώς των μαθητών.
 
Φέτος το Φροντιστήριο έχει 25 μαθητές και 18 διδάσκοντες, σε μια σειρά από μαθήματα, με όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετέχουν σε καθαρά εθελοντική βάση, παρόλο που οι συντελεστές του θα ήθελαν να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από καθηγητές θετικών επιστημών, μιας και στην Κομοτηνή δεν υπάρχουν ανάλογες πανεπιστημιακές δομές όπως στον τομέα των Θεωρητικών επιστημών. 

Στήριξη στους πιο αδύναμους 

Όπως θύμισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, τα Κοινωνικά φροντιστήρια δημιουργήθηκαν σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όταν κατέρρεαν τα οικογενειακά εισοδήματα, για αυτό και εξέφρασε τη χαρά του που τέτοιες δομές κοσμούν την Κομοτηνή. Άλλωστε ο Δήμος Κομοτηνής είχε στηρίξει και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες κοινωνικού σκοπού, όπως το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο, όμως αυτές πλέον δεν χρειάζονται, καθώς έχουν εκλείψει οι λόγοι ύπαρξής τους, με τον κ. Σωτηρακόπουλο να εκφράζει την ελπίδα πως θα εκλείψουν στο μέλλον και οι λόγοι ύπαρξης των κοινωνικών φροντιστηρίων.
 
Ευχαρίστησε δε το ΔΠΘ, καθηγητές του οποίου είναι επιστημονικοί συνεργάτες και υπεύθυνοι του έργου, ειδικότερα την Αντιπρύτανη κ. Ζωή Γαβριηλίδου που στήριξε από όλες τις θέσεις που κατείχε το εγχείρημα αυτό, τον κ. Σπύρο Κιοσσέ, που τρέχει σήμερα το πρόγραμμα και όλους τους καθηγητές και τους φοιτητές που έχουν δώσει την καρδιά και τον ελεύθερο χρόνο τους για να δώσουν τη μάχη για αυτά τα παιδιά.
 

Ο Δήμος Κομοτηνής από την πλευρά του, έχοντας παραχωρήσει τις αίθουσες του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής για να γίνονται τα απογεύματα τα μαθήματα, φροντίζει για την υλική στήριξη της όλης προσπάθειας και καλύπτει όποιες ανάγκες υπάρχουν για την εύρυθμη λειτουργία της δομής.
 
Πάντως ο αντιδήμαρχος υπενθύμισε πως το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί παράλληλα με τα υπόλοιπα φροντιστήρια, μιας και τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό προέρχονται από οικογένειες με περιορισμένα οικονομικά, που αδυνατούν να εγγραφούν κάπου αλλού.
 
Τέλος ευχήθηκε προς όλους όσους έχουν συμβάλλει στη λειτουργία του φροντιστηρίου να έχουν προκοπή, μιας και η γνώση θέλει θυσίες, κόπο και μελέτη, και το 2019 να φέρει σε όλους υγεία και ευτυχία. 

Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στο Φροντιστήριο 

Από την πλευρά της η κ. Γαβριηλίδου εξέφρασε τη χαρά της που πλέον το Κοινωνικό φροντιστήριο έχει αρχίσει να ενηλικιώνεται, και ζήτησε από τους γονείς να εμπιστευτούν το κοινωνικό φροντιστήριο, μιας και σε αυτό γίνεται εξαιρετική δουλειά.
 
Μάλιστα θεωρεί πως την τελευταία χρονιά τα πράγματα βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο, μιας και αφού ανέλαβε ο κ. Κιοσσές την επιστημονική επίβλεψη, έχει μια πιο στενή επίβλεψη των διδασκόντων, ελέγχει τις προσπάθειες τους, δίνοντάς τους πολύ υλικό και θεωρεί πως θα δουν φέτος πολλά ονόματα επιτυχόντων.
 
Ελπίδα τους στο μέλλον, σημείωσε, είναι να αυξήσουν τον αριθμό των διδασκόντων στα μαθήματα θετικών επιστημών, όπου υστερούν κάπως, αλλά και να έχουν σταθερές φουρνιές φοιτητών που θα θελήσουν να διδάσκουν και αφού τελειώσουν το τμήμα τους. 

Προσφέρουν πολλά οι μαθητές 

Τέλος ο κ. Κιοσσές σημείωσε πως το Φροντιστήριο έχει 25 μαθητές και 18 διδάσκοντες, στην πλειοψηφία φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας αλλά και συνεργάτες που κάνουν μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής-Χημείας και Οικονομικών.
 
Το φροντιστήριο κάθε χρόνο πηγαίνει όλο και πιο καλά, σημείωσε, το ενδιαφέρον αυξάνεται συνεχώς, με τους φοιτητές να προσφέρουν πολλά στους μαθητές, αλλά και να αποκομίζουν πολλά από την όλη προσπάθεια.
 
Και ενώ δεν έχουν ιδιαίτερα ζητήματα με τις υποδομές και το υλικό, έχουν δυσκολίες με το θέμα των καθηγητών θετικών επιστημών, σε αντίθεση με την κάλυψη που έχουν στα φιλολογικά μαθήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.