Δ.Ξ/Δ.Α;

«Σπούδαζες πάντα μυστικές γραφές
Δοκίμαζες την τέχνη σου στα αινίγματα
Πιστός στο κρύπτεσθαι και στο σημαίνειν
Όλα και σ’όλους να τα πεις
Να μην ακούσει κανείς
Φαίνεται πως το πέτυχες,πως έμεινες
Ασύλληπτος ασύλητος»
 

Σ. Σαράκης, Επίγραμμα

 
Δεν ξέρω αν είναι σε όλους τους πολιτικούς (το παγκοίνως) γνωστόν ότι «ισότητα στην παρανομία δεν υπάρχει» (π.χ το έκαναν και άλλοι γιατί πιάσατε μόνον εμένα;). Κι όχι μόνον αυτό: δεν υπάρχει επίσης «συμψηφισμός παρανομιών» (το έκαναν αυτοί, το έκανα κι εγώ: άρα πατσίσαμε, καμία ευθύνη,no problem).
 
Δεν ξέρω αν σε κάποια νομική (;) σχολή, σε κάποιο κούτβικο φροντιστήριο, σε κάποιο κομματικό σεμινάριο έχει διδαχθεί η παραπάνω ύλη κι έχει δοθεί η εντύπωση ότι η παράβαση του νόμου ισχύει μόνον γι’ αυτούς  που ασπάζονται και τηρούν την αστική (!) νομοθεσία, ενώ για τους άλλους, τους αντιρρησίες, τους επαναστάτες, ισχύει το ατιμώρητο (ή μήπως και το ακαταλόγιστο;).
 
Δεν ξέρω αν όσοι σπούδασαν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού αντέγραφαν, ζωγράφιζαν στους τοίχους, έκαναν καταλήψεις, αμφισβητούσαν βιαίως τους καθηγητές τους.
 
Δεν ξέρω αν όσοι αριστεροί πέτυχαν επαγγελματικά (ή και πλούτησαν) επί αστικής δημοκρατίας ήσαν άξιοι, ενώ όσοι δεξιοί ή σοσιαλιστές ευδοκίμησαν ήσαν ευνοούμενοι του συστήματος.
 
Δεν ξέρω αν η ελευθερία της έκφρασης αφορά μόνο σε αυτούς που έχουν την εξουσία, οι οποίοι καλύπτονται από την ασυλία ως βουλευτές και συγκαλύπτονται από ψευδομάρτυρες ως κομματικοί (λόγω πολιτικού κόστους).
 
Δεν ξέρω αν υπάρχουν δεξιό/αριστερό/κεντρώο «μαύρο χρήμα», δεξιά/αριστερή/κεντρώα «αίσθηση ντροπής», δεξιές/αριστερές/κεντρώες «γκρίζες εθνικές ζώνες».
 
Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι μ’ αυτά που ορισμένοι πολιτικοί, ένθεν/κακείθεν, πράττουν τον τελευταίο καιρό η χώρα τσαλαβουτάει σε βρώμικα νερά ανομίας και σε λίγο θα κοιτάνε οι πολίτες τις σόλες των παπουτσιών τους για να βεβαιωθούν ότι δεν έμπλεξαν με τέτοιους πολιτικούς (και δεν έγιναν σαν κι αυτούς).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.