Εξιχνιασθηκαν 4 περιπτωσεις εξαπατησης ηλικιωμενων και 1 αποπειρα στην Αλεξανδρουπολη

40χρονος δράστης παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ για να εξαπατά τα θύματα

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 40χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπής, απάτη και απόπειρα απάτης.
 
Ειδικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες περιστατικών εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
 
Ακολούθησαν αστυνομικές έρευνες από τις οποίες προέκυψε ότι ο 40χρονος, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η., μετέβαινε στις οικίες των ηλικιωμένων και χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, κατάφερνε να εισέλθει στο εσωτερικό των σπιτιών και να αποσπάσει χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας.
 
Σε ορισμένες περιπτώσεις, για να γίνει πιο πειστικός, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με συνεργό του, ο οποίος μιλούσε με τα θύματα, προσποιούμενος είτε συγγενικό τους πρόσωπο είτε τον προϊστάμενο του 40χρονου.
 
Με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, ο 40χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τέσσερις ημεδαπές, ηλικίας από 80 έως 93 ετών, αποσπώντας από αυτές συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.400 ευρώ, χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά – τιμαλφή, ενώ σε άλλη μία περίπτωση οι απατηλές προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από μία 84χρονη ημεδαπή και διέφυγε χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.