Αλματα στην ανακυκλωση ηλεκτρικων συσκευων κανει η Κομοτηνη

Με τη βοήθεια της Κινητής Μονάδας Περισυλλογής σχεδόν διπλασιάστηκε ο όγκος των συσκευών που συγκεντρώνονται

Σημαντική ήταν η αύξηση στη συλλογή Ηλεκτρικών Συσκευών και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού από το Δήμο Κομοτηνής το 2018, με βασικό παράγοντα την λειτουργία για πρώτη χρονιά της Κινητής Μονάδας Περισυλλογής Ηλεκτρικών Συσκευών και Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης του Αστικού ιστού του Δήμου.
 
Η κινητή μονάδα έδωσε την ευελιξία και την δυνατότητα, αντί οι χρήστες και οι εταιρείες να μεταφέρουν τις συσκευές προς ανακύκλωση στο Δήμο, να πηγαίνει αυτή για να τις παραλάβει, στηρίζοντας έτσι την ανακύκλωση όλων των συσκευών.
 
Έτσι από 10 τόνους που συγκεντρώθηκαν το 2017, ο αριθμός των συσκευών σχεδόν διπλασιάστηκε το 2018, φτάνοντας τους 18 τόνους, ενώ η μονάδα συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία της.
 
Φυσικά για τις μικρότερες συσκευές, υπάρχουν οι γνωστοί κάδοι τόσο σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών όσο και σε δημόσιες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα στην είσοδο του δημαρχείου, όπου το κοινό μπορεί να τις αφήσει ώστε να συγκεντρωθούν όταν ο κάδος γεμίσει.
 

Παρόλα αυτά ο μεγαλύτερος όγκος της συλλογής γίνεται κατευθείαν από την κινητή μονάδα, σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μουρτίδης, ο οποίος επισήμανε πως ευθύνη τους πάντα είναι να βελτιώνουν την πορεία της ανακύκλωσης.
 
Όπως ανέφερε, είτε είναι ιδιώτης είτε είναι κατάστημα, ο Δήμος πολλές φορές, αν δεν μπορούν να τα μεταφέρουν στο χώρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, όπου συγκεντρώνονται οι συσκευές, πηγαίνει και το παίρνει με την κινητή μονάδα.
 
Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ ΑΕ, και οι συσκευές συγκεντρώνονται σε ένα container που βρίσκεται στο χώρο της υπηρεσίας, το οποίο όταν γεμίσει μεταφέρεται από της εταιρεία στον κατάλληλο χώρο διαλογής.
 
Φιλοδοξία της υπηρεσίας, σημείωσε ο κ. Μουρτίδης, που ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτή αλλά και τον υπεύθυνο της κ. Δήμο Ευτυχιάκο, είναι να μειωθεί σημαντικά το φαινόμενο της αλόγιστης εναπόθεσης συσκευών στους δημόσιους χώρους, αλλά και σε χωματερές, μιας και με τη λειτουργία της κινητής μονάδας, δεν υπάρχει λόγος κάποιος να πετάξει με αυτό τον τρόπο την συσκευή του. 

Πώς μπορείτε να ανακυκλώσετε τις συσκευές σας 

Οι πολίτες μπορούν με ένα τηλεφώνημα στο 25310-22810 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 09:00 έως τις 13:00, να καλέσουν το συνεργείο της κινητής μονάδας ώστε να παραλάβει κατ’ οίκον τις προς ανακύκλωση συσκευές τους .
 
Ποιες συσκευές συλλέγει η Κινητή Μονάδα Ανακύκλωσης:
Μεγάλες και μικρές οικιακές συσκευές.
Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία.
Εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
Φωτιστικά είδη.
Παιχνίδια και εξοπλισμό ψυχαγωγίας και αθλητισμού
Ιατροτεχνολογικά προϊόντα.
Καταναλωτικά είδη.
Όργανα παρακολούθησης και ελέγχου.
Συσκευές αυτόματης διανομής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.