Αντισεξιστικη πορεια στο κεντρο της Κομοτηνης

Mε περισσότερα από 100 άτομα και συλλογικότητες από Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από 100 άτομα συμμετείχαν στην αντισεξιστική πορεία που διοργάνωσε το Σάββατο, 2 Μαρτίου το Αντισεξιστικό Συντονιστικό Κομοτηνής.
 
Η πορεία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Παλιά Νομική και συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξει και πάλι στο σημείο εκκίνησης.
 
Σε αυτή συμμετείχαν αρκετές συλλογικότητες, ενώ στελεχώθηκε από αμιγώς γυναικεία περιφρούρηση, όπως αναφέρουν « σε απάντηση των κρουσμάτων έμφυλης βίας που έχουν σημειωθεί στην πόλη εδώ και δύο περίπου μήνες και αποσιωπούνται συστηματικά, αποτελώντας πλέον κανονικότητα».
 
 Συγκεκριμένα στην πορεία συμμετείχαν και άτομα και συλλογικότητες-ομάδες από την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση « κατά τη διάρκειά της πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους, ενώ ο παλμός ήταν δυνατός. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Τα κεκτημένα της μαζικής και δυναμικής συγκέντρωσης στις 2 Μαρτίου να γίνουν εφαλτήριο για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην πατριαρχία, με αρχή την 8η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα για τη χειραφέτηση των γυναικών». Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.