Το κυκλοφοριακο της Κομοτηνης ως αλλη πιστα του survivor

Της έκδοσης

Σε αγωνιστική πίστα του survivor έχει εξελιχθεί η προσπάθεια των οδηγών της Κομοτηνής να διέλθουν από το κέντρο της πόλης και φυσικά από συγκεκριμένες γειτονιές οι οδικές αρτηρίες των οποίων σηκώνουν μεγάλο βάρος της «κυκλοφορίας» της πόλης.
 
 Η Κομοτηνή, ειδικά μετά και την κατασκευή του ποδηλατόδρομου –ο Θεός να τον κάνει- έχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, γεγονός που βεβαίως έχει καταγραφεί και σχολιαστεί πολλάκις από το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ και κυρίως των πολιτών.
 
Ωστόσο αντί η κατάσταση να «εκτονώνεται», δεδομένου ότι λύση δεν υπάρχει προς το παρόν, αυτή χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Τσικνοπέμπτης όπου κατά τις ώρες τις έναρξης των εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής στην κεντρική πλατεία της πόλης, η διέλευση ενός οδηγού από το κέντρο απαιτούσε τουλάχιστον ένα μισάωρο και κίνηση «σημειωτόν», χώρια φυσικά των οδηγικών ικανοτήτων ή της τύχης που απαιτούνταν για να διέλθει από διπλοπαρκαρισμένα και παρανόμως παρκαρισμένα οχήματα, πεζούς και φυσικά να αποφύγεις εντέχνως τα «σλάλομ» άλλων οδηγών που με την σειρά τους προσπαθούσαν να φτάσουν στον προορισμό τους.
 
Σε συνέχεια βεβαίως των εκδηλώσεων, καθότι δεν φταίει η διοργάνωση, για το ζήτημα, η καθημερινότητα στο κέντρο της Κομοτηνής, στις ώρες αιχμής – έως δηλαδή και το μεσημέρι, καθώς και τις απογευματινές ώρες που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα – η κατάσταση είναι πλέον το λιγότερο απελπιστική.
 
Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των οδών Φιλικής Εταιρείας, Λεωφόρου Ηρώων, αλλά και η συμβολή των οδών Καβείρων και Σοφίας Βέμπο, η ασφαλής διέλευση από τις οποίες θα μπορούσε να θεωρηθεί και άθλος.
 
Βεβαίως η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους αρμοδίους σε επίπεδο διοίκησης, αλλά και εμάς τους πολίτες που για παράδειγμα θεωρούμε πλέον δεδομένο το διπλοπαρκάρισμα επί της λεωφόρου Ηρώων, ακόμα ακόμα και την «ολιγόλεπτη στάση» καταμεσής στην κυριολεξία του δρόμου επί της Φιλικής Εταιρείας. Χώρια φυσικά και την αγάπη για τα πεζοδρόμια ειδικά στο εν λόγω παράδειγμα οδού.
 
Όχι ότι αναμένεται κάτι να αλλάξει, στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον, ωστόσο μιας και κινούμαστε σε προεκλογική τροχιά, ίσως οι  φερέλπιδες διοικούντες του Δήμου σκεφτούν σοβαρές λύσεις, έστω και μακροπρόθεσμες, για την επίλυση του χάους αυτού, πέραν των «κλασικών» της ελλιπούς αστυνόμευσης – που βεβαίως ισχύει- της νοοτροπίας των πολιτών κ.ο.κ. Αντίστοιχα και οι φερέλπιδες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που αρκετοί είναι και επομένως θα  μπορούσαν να αποτελέσουν αντιπροσωπευτικό δείγμα του κομματιού που αφορά στους πολίτες.
 
Αν μη τι άλλο δεν ζούμε στην Αθήνα και σίγουρα η όποια ταλαιπωρία, ούτε νίκη κρύβει, ούτε έπαθλο όπως στο προαναφερθέν τηλεπαιχνίδι!
 
Να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προτάσεις σας λοιπόν, μήπως τουλάχιστον στην προκειμένη αποτελέσουν τόσο προϊόν διαλόγου με τους ίδιους τους πολίτες και τα αποτελέσματα των οποίων ίσως δώσουν και την πολυαναμενόμενη λύση του προβλήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.