«To παρεμποριο πληγη για την οικονομια»

Να στρέψει την πλάτη του σε παράνομες σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου καλεί το καταναλωτικό κοινό ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής

Με την ολοένα και μεγαλύτερη «εισβολή» της τεχνολογίας και του διαδικτύου στη ζωή μας αλλάζουν σταδιακά και οι παραδοσιακές μορφές επικοινωνίας, συναλλαγών και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να βάλει στο μυαλό του. Οι αλλαγές αυτές βέβαια φέρνουν συχνά και φαινόμενα καταχρήσεων ή ακόμα και εναλλακτικές μορφές παράνομων συμπεριφορών. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα φαινόμενα ηλεκτρονικού παρεμπορίου που με το πέρασμα του χρόνου γιγαντώνονται. Το φαινόμενο θίγει σε ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Κομοτηνής, καλώντας το καταναλωτικό κοινό να «στέψει την πλάτη» σε τέτοιου είδους φαινόμενα και να εμπιστευθεί τους επιχειρηματίες της περιοχής.

«Σε μια εποχή που οι έμποροι προσπαθούν να ορθοποδήσουν οικονομικά, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με το παρεμπόριο» τονίζει αρχικά ο Εμπορικός Σύλλογος για να εξηγήσει πως «διάφορα προϊόντα, χειροτεχνήματα, και υπηρεσίες διακινούνται μέσω ιστοσελίδας και όχι μονό από ορισμένους παράνομους ιδιώτες οι όποιοι δρουν ανενόχλητοι, χωρίς να έχουν κάνει επίσημη έναρξη στη εφορία».

Αναλύοντας δε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το φαινόμενο επισημαίνει πως «κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών, του υγιούς εμπορίου και της τοπικής κοινωνίας. Θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποδυναμώνουν το νόμιμο στεγασμένο υγείες εμπόριο και φυσικά αδιαφορούν για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών καθώς δεν εκδίδουν κανένα νόμιμο παραστατικό που να αποδεικνύει την προέλευση και την γνησιότητα των αγαθών».

«O Εμπορικός σύλλογος Κομοτηνής στην προσπαθεί του να προστατέψει τα μέλη του καλεί το καταναλωτικό κοινό να αφουγκραστεί την αγωνία των επαγγελματιών και να στρέψει την πλάτη του σε όλους αυτούς που ανταγωνίζονται με τρόπο αθέμιτο» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.