Διακριση 2 Κομοτηναιων μαθητων στον 4ο κυκλο του προγραμματος STEM powering Youth.

Δημιούργησαν το Parking Assistant App, μια εφαρμογή που λύνει το χρόνιο πρόβλημα των οδηγών

Ολοκληρώθηκε ακόμη ένας κύκλος του προγράμματος STEM powering Youth του Ιδρύματος Vodafone, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo- Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, εκπαιδεύοντας τους μαθητές σε εργαστήρια STEM, με στόχο την προετοιμασία των πολιτών του αύριο.
 
Μέσα από τον 4ο κύκλο των εξωσχολικών εργαστηρίων του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν σε τάξεις της Θράκης, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, του Β.Α. Αιγαίου και του Ιονίου, προέκυψαν 49 καινοτόμες κατασκευές, δίνοντας λύση σε καθημερινά θέματα που αφορούν την προστασία του πολίτη και του περιβάλλοντος, την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, την υγεία και τη στήριξη ευπαθών ομάδων, τον τουρισμό, την «έξυπνη» πόλη, την ψυχαγωγία και τη μάθηση. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν 3 κατασκευές για την καινοτομία, την ευρηματικότητα και την επίλυση κάποιου σημαντικού ζητήματος για την τοπική τους κοινωνία.
 
Ανάμεσα τους και 2 μαθητές από την Κομοτηνή, που με την Parking Assistant App, κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των κριτών και να διακριθούν.  Πρόκειται για μια εφεύρεση που κάνει το πάρκινγκ “παιχνιδάκι”, αφού μπορεί να δείξει στους ενδιαφερόμενους οδηγούς τις διαθέσιμες θέσεις σε ένα δημόσιο πάρκινγκ.
 
Οι τρεις ομάδες μαθητών που διακρίθηκαν, μαζί και με τις τρεις νικήτριες του τρέχοντος κύκλου που θα προκύψουν, θα διεκδικήσουν το μεγάλο ετήσιο έπαθλο, ένα μοναδικό ταξίδι στο ερευνητικό κέντρο CERN της Ελβετίας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.