Εγκριθηκαν και ετοιμαζονται εργα βελτιωσεων και ασφαλτοστρωσεων στο οδικο δικτυο της Ροδοπης

«Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστέρησαν τα έργα το προηγούμενο διάστημα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης

Εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση απόφασης εργοταξιακής σήμανσης και προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου: «Συντήρηση – βελτίωση βατότητας του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Ροδόπης» χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να πραγματοποιήσει την εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.
 
Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά συντηρήσεις που έχουν να κάνουν με την εξομάλυνση της βατότητας του οδικού δικτύου ΠΕ Ροδόπης και ειδικότερα εκτείνεται σε ασφαλτοστρώσεις, αντικατάσταση αρμών και τοποθέτηση στηθαίων.  Πρόκειται για υποέργο του έργου «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας ΠΑΜΘ» με την αρχική προϋπολογιζόμενη αξία του έργου να είναι 1,2 εκ. Ο ανάδοχος έδωσε έκπτωση περίπου 54,1% και ανέλαβε το έργο έναντι 553.000 ευρώ περίπου.
 
Οι βελτιώσεις και οι ασφαλτοστρώσεις τμημάτων οδοποιίας  που πρόκειται να πραγματοποιηθούν  αφορούν τα οδικά τμήματα Κάλχα – Σιδεράδες, Γρατινή προς Καλλυντήριο,  Σάπες προς Λύκειο, Πολύανθος προς Αμβροσία και Φύλακας προς Κρωβύλη. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συντήρηση-κατασκευή αρμών σε Γέφυρα στην είσοδο του Κοσμίου, στον Βοσβόζη στο ύψος της Φωλιάς  ενώ συμπληρωματικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν με την αντικατάσταση στηθαίων στο τμήμα Κάρδαμου-Κύμη και Ν. Σάντα- Κέχρου.
 
Την ικανοποίηση του για το γεγονός πως μετά από μεγάλη προσπάθεια εγκρίθηκε το έργο, το οποίο επιζητούσε πολύ καιρό, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης  κ. Νίκος Τσαλικίδης, ρίχνοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση στη γραφειοκρατία.
 
Απαγόρευση αλιείας στους ποταμούς της Ροδόπης
 
Επίσης ομόφωνη ήταν η έκκριση της απαγόρευσης ενάσκησης, – επαγγελματικής και ερασιτεχνικής-  αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών στους ποταμούς, τους παραποτάμους αλλά και στα υπόλοιπα εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ροδόπης και της Π.Α.Μ.Θ γενικότερα.
 
Εισηγητής ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κινατζίδης. Το μέτρο εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκομένους περιφερειακούς συμβούλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.