Αναλυθηκαν οι επιτακτικες αναγκες των Αστυνομικων Υπαλληλων Ροδοπης

Υποστελέχωση, συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής και η παροχή των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά την 25η Τακτική Γενική Συνέλευσης της ΕΑΥ Ροδόπης

Η υποστελέχωση και οι συνέπειες αυτής στην καθημερινότητα των αστυνομικών σε συνδυασμό με τα θέματα υγιεινής τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια 25ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΥ Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου στην Κομοτηνή,  παρουσία του προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη Γερακαράκου.

Όλοι οι αστυνομικοί εξέφρασαν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα τους, εκφράζοντας την ευχή να βρεθεί σύντομα λύση προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, εβρισκόμενοι στο πλευρό των πολιτών σε καθημερινή βάση.

Βασίλης Κραβαρίτης «Η υποστελέχωση αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας μας»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης  κ. Βασίλης Κραβαρίτης παρέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Ροδόπης, για τα οποία μάλιστα έχουν απευθυνθεί τόσο στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μενεξίδη όσο και στο Αρχηγείο, περιμένοντας να δοθεί σύντομα λύση. «Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης είναι η έλλειψη προσωπικού» ανέφερε αρχικά ο κ. Κραβαρίτης εξηγώντας πως η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης έχει αναλάβει πολλά αστυνομικά καθήκοντα και τα άτομα τα οποία υπηρετούν εκεί είναι λιγότερα από όσα θα έπρεπε. «Τα κενά των οργανικών θέσεων είναι μεγάλα και αναγκαζόμαστε να καλύψουμε μεγαλύτερα υπηρεσιακά καθήκοντα, περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγω του αριθμού των αστυνομικών που είναι στη δύναμη μας» εξήγησε ο κ. Κραβαρίτης και ανέλυσε πως συνέπεια αυτού του προβλήματος είναι το γεγονός πως σε πολλές υπηρεσίες δεν δίνονται οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις που χρειάζονται οι αστυνομικοί, όπως προβλέπεται. Για αυτό το γεγονός μάλιστα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης έχει απευθυνθεί και προς τον Διευθυντή και το αρχηγείο, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διευθετηθούν.

«Οι Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας αλλά και η αύξηση στελέχωσης στο Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας  χρήζουν άμεσης λύσης»

Τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο την στελέχωση, καθώς ένα μείζον θέμα είναι αυτό των συνθηκών υγιεινής και η τήρηση των συνθηκών ασφαλείας – κυρίως στα φυλάκια- τα οποία καλύπτονται από τους αστυνομικούς.  «Ένα ακόμα σοβαρό θέμα είναι οι συνθήκες υγιεινής κατά τη διάρκεια τις υπηρεσίες των αστυνομικών, καθώς σε πολλές υπηρεσίες δεν τηρούνται αυτά που πρέπει και αυτά που προβλέπονται ενώ επιπλέον τα φυλάκια που φυλάμε δεν είναι αλεξίσφαιρα. Αυτό μας καθιστά εκτεθειμένους σε κινδύνους» επισήμανε ο κ. Κραβαρίτης τονίζοντας πως όλα αυτά έχουν επισημανθεί στους αρμοδίους και επιβάλλεται να δοθεί άμεσα λύση.  Ένα επιπλέον πρόβλημα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, είναι η υποστελέχωση στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας. «Το πρόβλημα υποστελέχωσης σε αυτό το σημείο είναι μεγάλο και με τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό, που αφορά τον έλεγχο διαβατηρίων στις χώρες Σένγκεν ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, τονίζοντας πως είναι πράγματα τα οποία δεν αλλάζουν από  τη μία μέρα στην άλλη αλλά οι ιθύνοντες της Ένωσης οφείλουν να τα αναδείξουν στους αρμοδίους, προκειμένου να δοθεί λύση.

«Άψογη η συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς και την τοπική κοινωνία»

Ερωτηθείς για τη σχέση της Αστυνομίας με την τοπική κοινωνία, ο κ. Κραβαρίτης επισήμανε πως η συνεργασία των αστυνομικών με την τοπική κοινωνία είναι αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης. «Συνεργαζόμαστε πολύ καλά με τον κόσμο, δεν δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ αστυνομικών και πολιτών όπως άψογη είναι η συνεργασία μας με τους Φορείς του τόπου, καθώς μέλημα όλων είναι η τήρηση της ασφάλειας και το κοινό καλό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κραβαρίτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.