Τιμησε για ακομα μια φορα τα Ελευθερια της η Κομοτηνη

Με μια λαμπρή παρέλαση τιμήθηκε η 99η επέτειος από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν την Τρίτη στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις εορτασμού των 99 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό της Ελλάδας, με τον καιρό, παρότι είχε την απειλή της βροχής, να κρατά και να επιτρέπει την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
 
Έτσι πολλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν παράλληλα με τους δρόμους στους οποίους πραγματοποιούνταν η παρέλαση για να καμαρώσουν τους συλλόγους, τα σχολεία και τις στρατιωτικές μονάδες που συμμετείχαν σε αυτή.
 

Το πρωί της ημέρας πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και του ποιμενάρχου ημών, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος στο χώρο του Ηρώου, και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
 
Ακολούθησε η παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Απαραίτητο να κάνουμε το καθήκον μας στην πατρίδα 

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης σημείωσε πως είναι η γιορτή της πόλης, και αυτές τις ημέρες «είναι καλό όχι μόνο να πανηγυρίζουμε, αλλά να σκεφτόμαστε και λίγο αν είμαστε άξιοι όλων αυτών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ και με αυτή την αυτοκριτική να αποκτούμε και την επίγνωση που χρειάζεται πάντα για να γινόμαστε καλύτεροι».
 
Τόνισε δε πως δεν χρειάζεται να είμαστε σε καιρό πολέμου για να κάνουμε το καθήκον μας στην πατρίδα, το οποίο το κάνουμε στην καθημερινότητά μας, κάνοντας ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορε;i σε αυτό που έχει ταχθεί. 

Ευχές από τους μητροπολίτες 

Χρόνια πολλά ευχήθηκε σε όλους τους Θρακιώτες και τους Έλληνες ο τοπικός Ποιμενάρχης κ. Παντελεήμων, που τόνισε πως γιορτάζουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε, αντλώντας μηνύματα από την ημέρα αυτή, αλλά και από το δυναμισμό όλων των ανθρώπων.
 
Άλλωστε θεωρεί πως μέρες σαν και αυτή δείχνουν πως όταν είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. «Σήμερα η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Θράκη και την Κομοτηνή, και στέλνουμε δυνατά μηνύματα, και όπως η καρδιά στέλνει το αίμα και ζωογονεί όλο το σώμα, έτσι στέλνουμε μηνύματα μεγάλα και σπουδαία σε όλη την Ελλάδα, για να ζήσει και να μεγαλουργήσει».
 
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων στάθηκε στην ευχή που ακούστηκε στη δοξολογία, ότι θα πρέπει να καταστούν άξιοι της ελευθερίας, και όπως ανέφερε στον λόγο του ο άγιος Ελασσώνος κ. Παντελεήμων, ελευθερία δεν σημαίνει να κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά η ελευθερία του ενός σταματά εκεί όπου δεν θίγεται η ελευθερία του άλλου.
 
Ο δε Μητροπολίτης Σερρών ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής γιατί μετά από πρόσκλησή του αναπνέουν τον ζήδωρο αέρα της Θρακικής γης, που είναι περιβεβλημένη με λαμπρά ενδυμασία, με αφορμή την επέτειο των 99 ετών από την απελευθέρωσή της.
 
Διαπίστωσε δε το υψηλό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής, και ευχήθηκε τα έτη της ελευθερίας για όλη την πατρίδα μας να είναι πολλά, ευλογημένα και δημιουργικά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.