Δημαρχο που θα ασκησει διοικηση και δεν εξαντλειται σε ευκολα και ευπεπτα λογια θελει η Ελενη Λαφτση

Ο Δήμος Κομοτηνής έχει ανάγκη από μια νέα δημοτική αρχή με όραμα, με σχέδιο, με ρεαλιστικές λύσεις σύμφωνα με την υποψήφια δήμαρχο της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής»

Την πεποίθησή της ότι η Κομοτηνή χρειάζεται Δήμαρχο που με την μέχρι τώρα κοινωνική και αυτοδιοικητική διαδρομή του, έχει την εμπειρία να κρατήσει το τιμόνι του δήμου, να ασκήσει διοίκηση και όχι να εξαντλείται σε εύκολα και εύπεπτα λόγια, εκφράζει η Υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής με την παράταξης της «Πολη-τικής Ανατροπής» στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.
 
Η κ. Λαφτσή θεωρεί, έχοντας συνομιλήσει με τους δημότες όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως έκανε και σε όλη την διάρκεια της θητείας της ίδιας και της παράταξής της μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, πως επιβεβαιώθηκε η διαπίστωση ότι η κατάσταση στην πόλη και τους οικισμούς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα όσο αφορά τη νέα γενιά που της αξίζει ένα καλύτερο αύριο.
 
Δυστυχώς η κατάσταση στην πόλη και στους οικισμούς, βιώνεται στην καθημερινότητα και μεταφέρεται από τους δημότες, πληγώνει την ίδια και τα μέλη της παράταξης της.
 
Και αυτό γιατί ακόμη και το 2019 δεν είναι βιώσιμη, καθώς υπάρχουν ακόμη ελλείψεις βασικών υποδομών, δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, χώρων πρασίνου, χώρων άθλησης και πολιτισμού, και μια διακριτή ανισότητα στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων, όχι μόνο ανάμεσα στην πόλη και στους οικισμούς της, αλλά ανάμεσα και σε συνοικίες αυτής της ίδιας της πόλης, που δεν μπορούν να κρυφτούν από τη σκιαμαχία των δύο συνυποψηφίων της, που άσκησαν διοίκηση και βαρύνονται εξίσου, γιατί διαχρονικά βρέθηκαν από θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου.
 
Πεποίθησή της είναι ότι  οι ασκούμενες πολιτικές της διοίκησης εξαντλήθηκαν αποκλειστικά  σε μια διαχειριστική αντίληψη αντιμετώπισης των δημοτικών πραγμάτων, με πολιτικές απονευρωμένες χωρίς έμπνευση και σχέδιο για την επόμενη μέρα.
 
Ως το πιο κραυγαλέο παράδειγμα αυτών θεωρεί τον δημόσιο κομπασμό για την ύπαρξη εκατομμυρίων πλεονασμάτων, εις δόξαν των κοινωνικών αναγκών που μεγεθύνονταν, σύμφωνα με το ρητό «οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι πένονται».
 
Για αυτό και πιστεύει πως δεν αξίζει στους πολίτες αυτής της πόλης ένα τέτοιο μέλλον, και δεν μπορεί να είναι η μοίρα και το «πεπρωμένο» τους η συνέχιση της αδράνειας και της στασιμότητας στην πόλη και τους οικισμούς, που και κούρασε και κουράστηκε, αλλά ούτε πως μπορεί να αποτελέσει ελπίδα η επαναφορά, ως δήθεν νέου, της συμπαράταξης των αναπαλαιωμένων προσώπων της συντήρησης. 

Πλούσιες και αναξιοποίητες οι δυνατότητες του Δήμου Κομοτηνής 

Έτσι γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν ούτε μαγικές λύσεις ,ούτε αυτόκλητοι σωτήρες, εκφράζει την πεποίθηση πως μπορεί ο Δήμος και οι πολίτες του να τα καταφέρουν, μόνο αν πιστέψουν στις μεγάλες, στις πλούσιες, στις αναξιοποίητες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αυτός διαθέτει, και να έρθουν στο προσκήνιο οι δημιουργικές, οι παραγωγικές, οι ζωντανές δυνάμεις που κρύβει η κοινωνία μας, που σήμερα τους αποθαρρύνουν οι κάθε είδους μηχανισμοί, αν αναλάβουν δημοκρατικά και συλλογικά, όλοι ευθύνες και πρωτοβουλίες, για την επανεκκίνηση του Δήμου.
 
Για αυτό και καταθέτει τη διαθεσιμότητά της σε αυτό τον αγώνα με αίσθημα ευθύνης, πιστεύοντας πως η ίδια και τα μέλη της παράταξής της πλέον με περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη εμπειρία για τα προβλήματα και τις αναγκαίες λύσεις τους είναι έτοιμοι να συνδιαμορφώσουν, να σχεδιάσουν με όραμα ρεαλιστικές λύσεις, που θα απαντούν στις ανάγκες και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
 
Τονίζει λοιπόν πως οι δημότες, λίγο πριν πάρουν τις αποφάσεις τους και κάνουν τις τελικές επιλογές τους, οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από μια νέα δημοτική αρχή με όραμα, με σχέδιο, με ρεαλιστικές λύσεις, που θα απαντούν στις ανάγκες και στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
 
Σημειώνει δε πως η προσπάθεια κινδυνολογίας για την ανάγκη να μείνει σταθερή η κατάσταση στον Δήμο Κομοτηνής δυστυχώς αποτελεί τη συγκάλυψη για την έλλειψη οράματος και σχεδίου γι’ αυτή την πόλη, μιας και χρειάζεται δήμαρχο που θα έχει την ικανότητα και τη θέληση να συγκρουστεί για τις ανάγκες των πολιτών και όχι φοβικούς, απλούς διαχειριστές της καθημερινότητας. Δήμαρχο που με την μέχρι τώρα κοινωνική και αυτοδιοικητική διαδρομή του, έχει την εμπειρία να κρατήσει το τιμόνι του δήμου, να ασκήσει διοίκηση και όχι να εξαντλείται σε εύκολα και εύπεπτα λόγια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.