Συνεχιζεται η προσπαθεια εξωστρεφειας και υλοποιησης δρασεων στο Τμημα Γλωσσας Φιλολογιας Πολιτισμου Παρευξεινιων Χωρων

Θερινό Σχολείο και Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού έχουν αναβαθμίσει το ενδιαφέρον των φοιτητών και των καθηγητών του Τμήματος

Ως ένα από τα πιο δραστήρια τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έχει μετατρέψει το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών η πρόεδρος του κ. Μαρία Δημάση, η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς μαζί με τους συνεργάτες της για το Θερινό Σχολείο που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουνίου.
 
Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο εξωστρέφειας της δουλειάς που γίνεται στο Τμήμα αλλά και στον εμπλουτισμό των γνώσεων των Φοιτητών. Συνεχίζοντας το  άνοιγμα στα Βαλκάνια και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη υλοποιείται μία ακόμα δράση και συγκεκριμένα  το θερινό σχολείο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν στο Τμήμα οκτώ διδάσκουσες  καθηγήτριες που διδάσκουν την Ελληνική Γλώσσα στα Κοινοτικά Σχολεία της Ρουμανίας.
 
«Είμαστε δραστήριοι και προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για την επέκταση των γνώσεων των δικών μας και των φοιτητών μας» ανέφερε αρχικά η κ. Δημάση επισημαίνοντας πως οι ετοιμασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 22 Ιουνίου, εναρκτήρια ημερομηνία του σχολείου. Επιπλέον στάθηκε στην πολύ καλή παρουσία που είχε το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού ενώ επεσήμανε και τις εξελίξεις στο τμήμα, πέραν της αλλαγής  του ονόματος και των κατευθύνσεων, προμηνύοντας  και  γενναία αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών. «Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς θα υπάρχει επαγγελματική εξειδίκευση, η γνώση θα συναρτάται με το επιστημονικό δελτίο ταυτότητας με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι να έχουν ισχυρό πτυχίο και κατ’ επέκταση πρόσβαση στην αγορά εργασίας» επισήμανε η κ. Δημάση τονίζοντας πως  οι αλλαγές είναι σε θετική κατεύθυνση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.