Ε. Στυλιανιδης “Ορφανη Ροδοπη, η ισχυρη εκπροσωπηση;”

Κάλεσμα στους Ροδοπίτες να στηρίξουν αυτούς που μπορούν και θέλουν από τον Υποψήφιο Βουλευτή Ροδόπης

“Ορφανή Ροδόπη, ή ισχυρή εκπροσώπηση” θεωρεί πως είναι το δίλημμα των φετινών εκλογών ο πρώην Υπουργός και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ενόψει των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
 
Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για αδικία, όπως τη  χαρακτήρισε, που κατέστησε τη Ροδόπη Κοινοβουλευτικά ορφανή, κάτι που θεωρεί πως είχε απίστευτες συνέπειες στην οικονομική της ανάπτυξη, τη δημογραφική της ενίσχυση, την εθνική της ασφάλεια, την ίδια τη ζωή των κατοίκων της.
 
Αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλειφθούν έργα που σχεδιάζονταν, να γκρεμιστούν έργα που ολοκληρώθηκαν, και να ακυρωθούν έργα που ξεκίνησαν.

Η Ροδόπη γυρίζει πολλά χρόνια πίσω 

Θεωρεί μάλιστα πως η Κοινοβουλευτική Ορφάνια 2015-2019 και η Κυβερνητική Περιφρόνηση στοίχισαν ακριβά στη Ροδόπη, γυρίζοντας μας πολλά χρόνια πίσω.
 
Έτσι 1.600 νέοι εγκατέλειψαν τη Ροδόπη, η ανεργία εκτινάχθηκε από το 8% στο 28%, η υπερφορολόγηση εξόρισε τις βιομηχανίες και έκλεισε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Η Ροδόπη έγινε, ανέφερε, ο πιο περιφρονημένος νομός της φτωχότερης Περιφέρειας στην Ελλάδα, πάγωσαν τα δημόσια έργα, καθηλώθηκε ο Τουρισμός, φτωχοποιήθηκαν οι αγρότες, έκλεισαν υπηρεσίες και τράπεζες και ερήμωσαν τα χωριά.
 
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αποφάσεις για την δημιουργία της 4ης Νομικής, αλλά και άλλους τομείς, όπως η μη καταβολή του 12%, την πλήρη κατάργηση των κινήτρων στη Θράκη πριν από 2 χρόνια, συνέπεια και της αδυναμίας της περιοχής να υψώσει αντίσταση κοινοβουλευτικά.
 
Παραδέχτηκε πως έγιναν θετικά πράγματα, που απέδωσε όμως κυρίως στην αποτελεσματική δράση των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, όμως έλειψε τα τελευταία χρόνια η  στρατηγική που είχα ακολουθηθεί από διάφορες κυβερνήσεις.

Ψήφος σε μια δύσκολη περίοδο 

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Ροδόπης, τόνισε πως η περίοδος που ξεκινά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη, τόσο τοπικά όσο και εθνικά.
 
Παρομοίασε δε την ψήφο σαν σφαίρα, που όταν εκτοξευτεί δεν επιστρέφει, γι’ αυτό πρέπει να βρει τον σωστό στόχο.
 
Έτσι λοιπόν τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να επιλεγούν κολλητοί, να βολευτούν φερτοί, να ικανοποιηθούν οι προσωπικές ματαιοδοξίες κανενός.
 
“Δεν πρέπει να παρασυρθούν από αγανακτισμένους, ή να τιμωρηθούν Άξιοι, επειδή δεν ικανοποιήθηκε κάποτε το προσωπικό τους ρουσφέτι, γιατί έτσι αδικείται ο ψηφοφόρος και υπονομεύεται η πατρίδα” ανέφερε χαρακτηριστικά καλώντας τους ψηφοφόρους στους δύσκολους καιρούς να επιλέξουν “μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς, έμπειρους διεκδικητές που απέδειξαν με αποτελέσματα το ενδιαφέρον τους για τη Ροδόπη και την Ελλάδα”.

“Στηρίζοντας τους Άξιους που μπορούν και θέλουν, γιατί στους Δύσκολους Καιρούς το δίλημμα είναι: Ορφανή Ροδόπη, ή ισχυρή εκπροσώπηση” κατέληξε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
 
 
Περισσότερα σε επόμενη έκδοση του “ΠτΘ”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.